Potrebno vam je:
Kora:
300 g mlevenog keksa
125 g maslaca
2 kašike šećera u prahu
Fil:
450 g krem sira
500 ml slatke pavlake
250 g šećera u prahu
1 kesica želatina
Za preliv:
400 g miks šumskog voća
100 ml vode
4 kašike kristal šećera
1 želatin
Priprema:
Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte.
Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice.
Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.
Kora:
300 g mlevenog keksa
125 g maslaca
2 kašike šećera u prahu
Fil:
450 g krem sira
500 ml slatke pavlake
250 g šećera u prahu
1 kesica želatina
Za preliv:
400 g miks šumskog voća
100 ml vode
4 kašike kristal šećera
1 želatin
Priprema:
Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte.
Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice.
Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.
Comments
Post a Comment