Za one koji paze naishranu, veoma je važno da jedu kuvana jela. Međutim, način
života nas sve više usmerava ka brzoj hrani. Pite, jela "sa kioska", pekarski proizvodi postali su sastavni deo svakodnevne ishrane.
Da biste izbegli lošu ishranu savetujemo vam da pribegavate pripremi jela koja se vrlo brzo spremaju. Tako ćete za 15 minuta spremiti odličan ručak koji će obožavati svi ukućani.
Donosimo vam 5 recepata za ultra brzi ručak:
Špagete u paradajz sosu
Potrebno: Pakovanje testenine po izboru, glavica crnog luka, čen belog luka, 1 šargarepa, 500 ml paradajz sosa, 200 pečurki (ili slaninice), so, biber, origano i 100 kačkavalja.
Priprema: Na malo ulja prodinstajte beli i crni luk i izrendanu šargarepu. Kada šargarepa omekša a luk poprimi zlatnu nijansu dodajte pečurke ili slaninicu. A nakon par minuta i paradajz sos. Pustite sve da krčka oko desetak minuta. Dodajte začine a zatim prelijte preko testenine koju ste za ovo isto vreme kuvali na drugoj ringli.
Pre serviranja dodajte i kačkavalj i uživajte u zdravom obroku.
Krem čorba od tikvica
Potrebno: 1 tikvica, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, 2 krompira, malo vode, 500 ml mleka, so, biber, veza sveže mirođije (može i osušena mirođija).
Priprema: Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte oljuštenu tikvicu isečenu na kocke kao i krompir. Zatim sipajte malo vode (da ogrezne) i pustite da se povrće skuva. Zatim sve sameljite štapnim mikserom pa dodajte mleko i pustite da čorbica provri. Kada počne da vri isključite ringlu pa dodajte so, biber i svežu mirođiju.
Pri posluživanju u tanjir možete da dodate i jednu kašiku kisele pavlake.
Zapečeno povrće
Potrebno: Dva paradajza, dva patlidžana, dve paprike, 1 glavica crnog luka, 2 veća krompira, 2 jaja, malo mleka, 1 kisela pavlaka.
Priprema: Isecite paradajiz ipatlidžan na kolutove, papriku na kriške, a crni luk na kolutove. Poređajte povrće u okruglu tepsiju ili u vatrostalnu činiju i prelijte sa malo ulja pa dodajte so i biber. Zapecite u rerni 15 minuta na 250 stepeni. Za to vreme umutite 200 ml kisele pavlake, jaja i mleko pa tu smesu prelijte preko povrća i zapecite još malo.
Domaći bućkuriš
Potrebno: 500 g pilećeg filea, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 zelene paprike, 2 paradajza, so, biber, peršun.
Priprema: Crni i beli luk prodinstajte na ulju zatim dodajte piletinu. Nakon desetak minuta dodajte na kocke isečenu papriku i paradajz, kao i začine. Nako 15 minuta vaše jelo je gotovo. Ovaj domaći bućkuriš odlično "ide" uz integralni hleb.
Brza salata obrok
Potrebno je: Konzerva tunjevine, 1 glavica crnog luka, 100 grama pasulja iz konzerve, 50 grama kukuruza šećerca, sok od 1 limuna, 3 kisela krastavca, 2 rotkvice, kockice hleba, so i biber.
Priprema: U činiju izmešajte tunjevinu, iseckan luk, pasulj iz konzerve kao i kukuruz. Krastavčiće, rotkvicu i hleb dodajte, začinite pa dodajte i sok od jednog limuna. Sve lepo izmešajte i uživajte u izuzetno zdravom i kaloričnom obroku.
Pogledajte i: https://mynewblogossipgirl.blogspot.com/search?updated-max=2020-05-12T08:19:00-07:00&max-results=2
života nas sve više usmerava ka brzoj hrani. Pite, jela "sa kioska", pekarski proizvodi postali su sastavni deo svakodnevne ishrane.
Da biste izbegli lošu ishranu savetujemo vam da pribegavate pripremi jela koja se vrlo brzo spremaju. Tako ćete za 15 minuta spremiti odličan ručak koji će obožavati svi ukućani.
Donosimo vam 5 recepata za ultra brzi ručak:
Špagete u paradajz sosu
Potrebno: Pakovanje testenine po izboru, glavica crnog luka, čen belog luka, 1 šargarepa, 500 ml paradajz sosa, 200 pečurki (ili slaninice), so, biber, origano i 100 kačkavalja.
Priprema: Na malo ulja prodinstajte beli i crni luk i izrendanu šargarepu. Kada šargarepa omekša a luk poprimi zlatnu nijansu dodajte pečurke ili slaninicu. A nakon par minuta i paradajz sos. Pustite sve da krčka oko desetak minuta. Dodajte začine a zatim prelijte preko testenine koju ste za ovo isto vreme kuvali na drugoj ringli.
Pre serviranja dodajte i kačkavalj i uživajte u zdravom obroku.
Krem čorba od tikvica
Potrebno: 1 tikvica, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, 2 krompira, malo vode, 500 ml mleka, so, biber, veza sveže mirođije (može i osušena mirođija).
Priprema: Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte oljuštenu tikvicu isečenu na kocke kao i krompir. Zatim sipajte malo vode (da ogrezne) i pustite da se povrće skuva. Zatim sve sameljite štapnim mikserom pa dodajte mleko i pustite da čorbica provri. Kada počne da vri isključite ringlu pa dodajte so, biber i svežu mirođiju.
Pri posluživanju u tanjir možete da dodate i jednu kašiku kisele pavlake.
Zapečeno povrće
Potrebno: Dva paradajza, dva patlidžana, dve paprike, 1 glavica crnog luka, 2 veća krompira, 2 jaja, malo mleka, 1 kisela pavlaka.
Priprema: Isecite paradajiz ipatlidžan na kolutove, papriku na kriške, a crni luk na kolutove. Poređajte povrće u okruglu tepsiju ili u vatrostalnu činiju i prelijte sa malo ulja pa dodajte so i biber. Zapecite u rerni 15 minuta na 250 stepeni. Za to vreme umutite 200 ml kisele pavlake, jaja i mleko pa tu smesu prelijte preko povrća i zapecite još malo.
Domaći bućkuriš
Potrebno: 500 g pilećeg filea, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 zelene paprike, 2 paradajza, so, biber, peršun.
Priprema: Crni i beli luk prodinstajte na ulju zatim dodajte piletinu. Nakon desetak minuta dodajte na kocke isečenu papriku i paradajz, kao i začine. Nako 15 minuta vaše jelo je gotovo. Ovaj domaći bućkuriš odlično "ide" uz integralni hleb.
Brza salata obrok
Potrebno je: Konzerva tunjevine, 1 glavica crnog luka, 100 grama pasulja iz konzerve, 50 grama kukuruza šećerca, sok od 1 limuna, 3 kisela krastavca, 2 rotkvice, kockice hleba, so i biber.
Priprema: U činiju izmešajte tunjevinu, iseckan luk, pasulj iz konzerve kao i kukuruz. Krastavčiće, rotkvicu i hleb dodajte, začinite pa dodajte i sok od jednog limuna. Sve lepo izmešajte i uživajte u izuzetno zdravom i kaloričnom obroku.
Pogledajte i: https://mynewblogossipgirl.blogspot.com/search?updated-max=2020-05-12T08:19:00-07:00&max-results=2
Comments
Post a Comment