Skip to main content

5 recepata za brzi ručak: Gotovi za 15 minuta!

Za one koji paze naishranu, veoma je važno da jedu kuvana jela. Međutim, način
života nas sve više usmerava ka brzoj hrani. Pite, jela "sa kioska", pekarski proizvodi postali su sastavni deo svakodnevne ishrane.
Da biste izbegli lošu ishranu savetujemo vam da pribegavate pripremi jela koja se vrlo brzo spremaju. Tako ćete za 15 minuta spremiti odličan ručak koji će obožavati svi ukućani.
Donosimo vam 5 recepata za ultra brzi ručak:

Špagete u paradajz sosu
Potrebno: Pakovanje testenine po izboru, glavica crnog luka, čen belog luka, 1 šargarepa, 500 ml paradajz sosa, 200 pečurki (ili slaninice), so, biber, origano i 100 kačkavalja.
Priprema: Na malo ulja prodinstajte beli i crni luk i izrendanu šargarepu. Kada šargarepa omekša a luk poprimi zlatnu nijansu dodajte pečurke ili slaninicu. A nakon par minuta i paradajz sos. Pustite sve da krčka oko desetak minuta. Dodajte začine a zatim prelijte preko testenine koju ste za ovo isto vreme kuvali na drugoj ringli. 
Pre serviranja dodajte i kačkavalj i uživajte u zdravom obroku.


Krem čorba od tikvica
Potrebno: 1 tikvica, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, 2 krompira, malo vode, 500 ml mleka, so, biber, veza sveže mirođije (može i osušena mirođija).
Priprema: Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte oljuštenu tikvicu isečenu na kocke kao i krompir. Zatim sipajte malo vode (da ogrezne) i pustite da se povrće skuva. Zatim sve sameljite štapnim mikserom pa dodajte mleko i pustite da čorbica provri. Kada počne da vri isključite ringlu pa dodajte so, biber i svežu mirođiju. 
Pri posluživanju u tanjir možete da dodate i jednu kašiku kisele pavlake. 


Zapečeno povrće
Potrebno: Dva paradajza, dva patlidžana, dve paprike, 1 glavica crnog luka, 2 veća krompira, 2 jaja, malo mleka, 1 kisela pavlaka.
Priprema: Isecite paradajiz ipatlidžan na kolutove, papriku na kriške, a crni luk na kolutove. Poređajte povrće u okruglu tepsiju ili u vatrostalnu činiju i prelijte sa malo ulja pa dodajte so i biber. Zapecite u rerni 15 minuta na 250 stepeni. Za to vreme umutite 200 ml kisele pavlake, jaja i mleko pa tu smesu prelijte preko povrća i zapecite još malo. 


Domaći bućkuriš
Potrebno: 500 g pilećeg filea, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 zelene paprike, 2 paradajza, so, biber, peršun.
Priprema: Crni i beli luk prodinstajte na ulju zatim dodajte piletinu. Nakon desetak minuta dodajte na kocke isečenu papriku i paradajz, kao i začine. Nako 15 minuta vaše jelo je gotovo. Ovaj domaći bućkuriš odlično "ide" uz integralni hleb.

Brza salata obrok
Potrebno je: Konzerva tunjevine, 1 glavica crnog luka, 100 grama pasulja iz konzerve, 50 grama kukuruza  šećerca, sok od 1 limuna, 3 kisela krastavca, 2 rotkvice, kockice hleba, so i biber.
Priprema: U činiju izmešajte tunjevinu, iseckan luk, pasulj iz konzerve kao i kukuruz. Krastavčiće, rotkvicu i hleb dodajte, začinite pa dodajte i sok od jednog limuna. Sve lepo izmešajte i uživajte u izuzetno zdravom i kaloričnom obroku.

Pogledajte i: https://mynewblogossipgirl.blogspot.com/search?updated-max=2020-05-12T08:19:00-07:00&max-results=2

Comments

Popular posts from this blog

PLAZMA TORTA

SASTOJCI 300 gr mljevenog Plazma keksa KORE SA PLAZMA KEKSOM: 12 bjelanjaka 12 žlica šećera 12 žlica mljevenog Plazma keksa FIL SA ŽUMANJCIMA: 12 žumanjaka 120 gr šećera 100 gr čokolade KREMA OD PUDINGA: 2 pudinga sa okusom slatkog vrhnja 700 ml mlijeka 4 žlice šećera OSTALO: 250 gr margarina sobne temperature 2 šlaga iz vrećice pripremljena po uputstvu 500 ml vrhnja za šlag PLAZMA TORTA PRIPREMA 1. Za kore izradite 4 bjelanjka u čvrsti snijeg, te dodajte postepeno 4 žlice šećera, ubacite i 4 žlice mljevenog keksa koji lagano sjedinite sa pjenjačom. Keks za kore uzimate od onih 300 gr. 2. U kalup od 24 cm rasporedite smjesu, te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta. 3. Ponovite postupak još dva puta, tako da dobijete na kraju tri kore. 4. Za fil žumanjke pjenasto izradite sa šećerom i kuhajte na pari nekih 15-20 minuta. 5. U vruće dodajte čokoladu koju miješate dok se ne istopi. 6. Ostavite da se ohladi. 7. Pripremite kr...

ZELJANICA NA 5: Mekana i ukusna, a priprema se za tren, od gotovih kora

Sastojci: 500 g kora 500 g sira 500 g špinata 5 jaja 50 ml jogurta 50 ml ulja 5 žlica kukuruznog griza (krupice) sol i biber po ukusu Priprema: U prikladnu posudu staviti sir, jaja, jogurt, ulje, kukuruzni griz i dobro izmiksati. Malo smjese ostavite sa strane za premazivanje zeljanice izvana, a zatim dodajte sitno isjeckan špinat. UZmite jednu koru, malo je premažite uljem, pa preko nje stavite drugu koru. Zatim rasporedite dio smjese, zamotajte i stavite u lim za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore i smjesu. Pitu prije pečenja premažite dijelom smjese koji ste ostavili sa strane. Peče se na 220° 30-40 minuta, ovisno o snazi pećnice.

Recept za 'običan' čizkejk (Cheesecake)

Potrebno vam je: Kora: 300 g mlevenog keksa 125 g maslaca 2 kašike šećera u prahu Fil: 450 g krem sira 500 ml slatke pavlake 250 g šećera u prahu 1 kesica želatina Za preliv: 400 g miks šumskog voća 100 ml vode 4 kašike kristal šećera 1 želatin Priprema: Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte. Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice. Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.