Što je potrebno za pripremu?
450 g svježih jagoda
8-10 kupovnih keksa od meringe (puslica)
240 g tučenog slatkog vrhnja
DODATNO I PO ŽELJI:
pola limuna
2 žlice šećera
450 g svježih jagoda
8-10 kupovnih keksa od meringe (puslica)
240 g tučenog slatkog vrhnja
DODATNO I PO ŽELJI:
pola limuna
2 žlice šećera
Priprema:
- Nasjeckajte jagode i stavite u veliku posudu. Naribajte koru limuna i stavite sa strane. Iscijedite jednu žlicu soka limuna i dodajte ga 1 žlici šećera te jagodama.
- Nježno zdrobite puslice prstima.
- Vrhnje za šlag dodajte jednoj žlici šećera u posudu i miksajte 3- 4 minute.
- Usitnjenim puslicama dodajte pola jagoda te pomiješajte sa šlagom drvenom kuhačom.
- Smjesu podijelite u 4 porcije, stavite u visoke čaše.
- Ukrasite s ostatkom jagoda i limunovim sokom.
Comments
Post a Comment