Sastojci
200 g keksa
125 g maslaca
125 dl slatkog vrhnja
400 g krema sira
150 g šećera u prahu
1 želatina
100 g bijele čokolade
jagode
Keks sameljite i u njega dodajte otopljeni maslac. Miješajte dok se smjesa ne sjedini. Utisnite je na pek-papir u kalup, na fotografiji je onaj od 24 cm. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.
Slatko vrhnje umutite i dodajte sir koji ste pomiješali sa šećerom u prahu, sve sjedinite. Želatinu natopite i, kad nabubri, stavite je kratko na vatru da se otopi. Kad na pari istopite bijelo čokoladu, lagano sve dodajte u kremu. U kalup na podlogu od keksa složite jagode i stavite preko njih kremu. Ostavite u hladnjak da se krema stisne nekoliko sati, idealno preko noći. Kad se torta stisne u šlag, ukrasite je po želji jagodama i šlagom.
Comments
Post a Comment