Sastojci:
- 4-6 jaja
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 400 g konzervirane sjeckane rajčice
- 1 svježa paprika
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 1 žličica mljevene slatke paprike
- pola žličice mljevenog kumina
- 1 žličica šećera
- maslinovo ulje
- sol, papar
Za posip:
nekoliko grančica svježeg peršina
Priprema:
1. Nasjeckajte luk nasitno pa ga pirjjate u dubljoj tavi na zagrijanom maslinovu ulju oko 5-7 minuta. Dodajte sitno sjeckani češnjak i nastavite pirjati još minutu.
2. Potom dodajte papriku narezanu na sitne kockice i nastavite pirjati idućih 6-7 minuta dok paprika ne omekša.
3. Dodajte konzerviranu sjeckanu rajčicu (ili svježu zrelu rajčicu u sezoni), začine i šećer te nastavite pirjati 10 minuta dok se umak ne reducira. Posolite i popaprite te po potrebi dodatno začinite navedenim začinima.
4. Ubacite jaja (jedno po jedno pazeći da se ne razlije žumanjak), poklopite i ostavite da se jelo krčka još 10-15 minuta. Umak se treba lijepo reducirati (ne previše i ne smije zagorjeti na dnu), a žumanjak treba ostati lagano tekući.
5. Na samom kraju pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite vruće uz tostirani kruh i zdjelu zelene salate.
Comments
Post a Comment