Sastojci:
3 zrele rajčice, oguljena i grubo nasjeckane*
1 šalica vode
5 šalica povrtnog temeljca**
½ šalice tankih rezanaca za juhu
½ žličice soli
¼ žličice crnog, mljevenog papra
2 žlice maslaca, rastopljenog
1 šaka svježeg peršina, nasjeckanog
* Kako bi ste lakše ogulili rajčicu, stavite je u posudu sa kipućom vodom i kuhajte cc 1 minutu. Zatim procijedite i pustite da se rajčice malo ohlade kako bi ste ih mogli držati u ruci i oguliti običnim oštrim nožem kojeg inače koristite pri guljenju povrća.
**Umjesto pravog povrtnog temeljca možete zakuhati 1,3 l vode i 2 povrtne kocke te kuhati pokriveno na laganoj vatri cc 10 min.
Svakako, naša preporuka je, kako bi ste uistinu uživali u originalnom okusu ovog jela, da se odlučite na pripremu pravog, povrtnog temeljca.
Priprema:
U veliki lonac stavite vodu i rajčice i pustite da zakuha. Kada je voda zakuhala kuhajte još 10 minuta. Sada procijedite vodu i rajčice u drugu posudu, koristeći se žlicom kako bi ste propasirali rajčice dok u cjediljki ne ostane sama kožica. U međuvremenu stavite povrtni temeljac da zakuha i zatim dodajte tanke rezance za juhu i prethodno procijeđeni pire od rajčice, sol i papar, te kuhajte sve zajedno cc 8 minuta, dok rezanci ne omekšaju. U zasebnu posudicu rastopite maslac i dodajte svježi peršin te sve zajedno zamiješajte u juhu i poslužite.
3 zrele rajčice, oguljena i grubo nasjeckane*
1 šalica vode
5 šalica povrtnog temeljca**
½ šalice tankih rezanaca za juhu
½ žličice soli
¼ žličice crnog, mljevenog papra
2 žlice maslaca, rastopljenog
1 šaka svježeg peršina, nasjeckanog
* Kako bi ste lakše ogulili rajčicu, stavite je u posudu sa kipućom vodom i kuhajte cc 1 minutu. Zatim procijedite i pustite da se rajčice malo ohlade kako bi ste ih mogli držati u ruci i oguliti običnim oštrim nožem kojeg inače koristite pri guljenju povrća.
**Umjesto pravog povrtnog temeljca možete zakuhati 1,3 l vode i 2 povrtne kocke te kuhati pokriveno na laganoj vatri cc 10 min.
Svakako, naša preporuka je, kako bi ste uistinu uživali u originalnom okusu ovog jela, da se odlučite na pripremu pravog, povrtnog temeljca.
Priprema:
U veliki lonac stavite vodu i rajčice i pustite da zakuha. Kada je voda zakuhala kuhajte još 10 minuta. Sada procijedite vodu i rajčice u drugu posudu, koristeći se žlicom kako bi ste propasirali rajčice dok u cjediljki ne ostane sama kožica. U međuvremenu stavite povrtni temeljac da zakuha i zatim dodajte tanke rezance za juhu i prethodno procijeđeni pire od rajčice, sol i papar, te kuhajte sve zajedno cc 8 minuta, dok rezanci ne omekšaju. U zasebnu posudicu rastopite maslac i dodajte svježi peršin te sve zajedno zamiješajte u juhu i poslužite.
Comments
Post a Comment