Sastojci
Količina za 6 hot-dogova
7 velikih kašika brašna
1 ravna mala kašika soli
1/2 vrećice praška za pecivo
1 jaje
cca 200 ml jogurta
6 hrenovki
opcionalno susam za posipanje
Priprema
1.
Pomiješati brašno, sol i prašak za pecivo.
2.
Jaje umutiti i dodati 2/3 u smjesu, a 1/3 ostaviti za premazivanje.
3.
Pomalo dodavati jogurt, dok se ne dobije glatko i mekano tijesto. Tijesto je obično ljepljivo čak i kad bude tvrdo, ali to ne smeta.
4.
Tijesto podijeliti na 6 dijelova. Svaki dio razviti na pobrašnjenoj površini i umotati hrenovku u njega. Što je tanje tijesto razvijeno, ljepše će nadoći.
5.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Poredati hot-dogove sa malo razmaka između, premazati ih jajetom i posuti susamom.
6.
Rernu zagrijati na 200°C. Dok se rerna zagrijava, pecivo će malo nadoći. Peći cca 20 minuta.
Comments
Post a Comment