Sastojci za Krempitu:
Za kore:
6 žumanaca,
6 kašika šećera,
3 kašike ulja,
3 kašike mleka,
6 kašika brašna.
Za fil:
6 belanaca,
19 kašika šećera,
4 pudinga od vanile,
1l vode.
Krempita se priprema na sledeći način:
Dobro umutiti 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, 1,5 kašike ulja, 1,5 kašike mleka i 3 kašike brašna.
Dobijenu masu izliti u manjem plehu obloženom papirom za pečenje pa ispeći tako dve kore.
FIL: Dobro umutiti 6 belanaca sa 15 kašika šećera. Dodati u 1 l vode 4 kašike šećera, pa zatim istoj šerpi zakuvati 4 pudinga od vanile. Kada se puding lepo skuva, dok je još vreo, polako dodavati po 1 kašiku umućenog belanca i mešati sve zajedno dok se dobro ne sjedini.
Preko prve pečene kore koja ostaje u plehu, rasporedite fil i sačekajte da se malo stegne, pa preko fila ide druga kora odozgo.
Kolač pre služenja ohladiti u frižideru.
Seći kocke i svaku posuti prah šećerom.
Comments
Post a Comment