SASTOJCI:
260 g maslaca
100 g šećera
4 jušne žlice smeđeg šećera
1 čajna žlica ekstrakta od vanilije
280 g brašna + ¾ čajne žlice soli
170 g tamne čokolade
1 veće jaje
Dodatnog smeđeg šećera
Morska sol za ukrašavanje
Priprema:
Izmiješajte maslac s obje vrste šećera te dodajte ekstrakt vanilije.
Dodajte brašno.
Tamnu čokoladu narežite na komadiće i dodajte smjesi.
Tijesto podijelite na dva dijela i stavite u foliju te ostavite oko 2 sata u hladnjaku.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Tijesto razvaljajte u oblik cilindra s promjerom oko 6 cm.
Premažite tijesto umućenim jajetom te uvaljajte u smeđi šećer.
Svaki cilindar odrežite na 12 mm debele komadiće te ih poredajte na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Za kraj morsku sol pospite po keksićima.
Pecite oko 12-15 minuta, a poslužite kada se malo ohlade.
Comments
Post a Comment