Sastojci za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice tople vode
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
Preljev:
1 dl čokoladnog mlijeka
Sastojci za bijelu kremu:
1 l mlijeka
6 žlica šećera
8 žlica gustina
200 gr maslaca
Sastojci za čokoladnu krema:
200 gr čokolade za kuhanje
200 gr nutele
0,5 l vrhnja za šlag
Priprema:
Biskvit ispečete i prelijete s toplim čokoladnim mlijekom i ostaviti da se ohladi. Bijelu kremu skuhati kada se ohladi umiješati maslac. Čokoladnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje do točke vrenja (ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutelu. Dobro izmiješati da se krema sjedini. Ohladiti i preko bijele kreme premazati tamnu. Ukrasiti po želji.
Comments
Post a Comment