Skip to main content

Jelo koje je srušilo Internet: Slavna glumica podijelila je recept za slasni pečeni krumpir

Već duži niz godina kuharica Ina Garten poznato je lice na televizijskim postajama specijaliziranima za kulinarski sadržaj. Budući da je zbog aktualne pandemija koronavirusa snimanje novih epizoda stavljeno na čekanje, ona je na društvenim mrežama nastavila dijeliti svoje omiljene recepte. No, nije ni slutila da će jedan recept za pečeni krumpir doslovno srušiti njezinu službenu internetsku stranica. No, nije to bio bilo kakav recept.

Riječ je zapravo o obiteljskom receptu engleske glumice Emily Blunt koja ga je s kuharicom podijelila prilikom gostovanja u njezinoj kulinarskoj emisiji još 2018. godine. Ina je priznala kako ju je navedeni recept toliko oduševio da ga je odlučila uvrstiti u svoju novu kuharicu 'Modern Comfort Food', a sudeći prema pokazanom interesu nije bila jedina. A po čemu je ovaj recept tako poseban?

Omiljena hrana za utjehu

Za ovaj recept potrebna su ti samo četiri sastojka: krumpir, biljno ulje, sol i nasjeckani peršin. Pećnicu prethodno zagrij na 220 stupnjeva. Nakon što skuhaš i procijediš krumpire ponovno ih vrati u prazan lonac te ih dobro protresi. Emily ovaj dio pripreme naziva "vježbanje" budući da aktiviraš cijelo tijelo, a razlog zbog kojeg to izvodi jest da lagano razmrvi krumpire. One dijelove koji se nisu razmrvili možeš ručno usitniti pomoć gnječilice. 

U obiteljski recept unijela je malu promjenu

Također, glumica poznata po ulogama u filmovima 'Vrag nosi Pradu' i 'Povratak Mary Poppins' priznaje kako je ovaj recept u njezinoj obitelji već generacijama, no ona je u njega ipak odlučila dodati jednu novinu. Tako je uvrstila korak u kojem protresene krumpire stavlja na stalak za pečenje i ostavlja ih 15-ak minuta da se posuše na sobnoj temperaturi.

"Tako se iz njih izvuče sva vlaga te je veća vjerojatnost da će kožica postati hrskava" - otkrila je.

Izdvoji limeni pladanj na kojem ćeš ispeći krumpire te ga dobro naulji i stavi u pećnicu 5-7 minuta sve dok ulje ne proključa. Potom krumpir pažljivo uz pomoć velike lopatice ubaci u pladanj te promiješaj kako bi se svaki komadić natopio uljem.

Peci 45 minuta do jedan sat te krumpir povremeno okreći kako bi bio hrskav s vanjske strane, a iznutra nježan i kremast. Nakon što ga izvadiš iz pećnice pusti ga da se lagano ohladi, začini s malo soli i nekoliko žličica nasjeckanog peršina.

I to je to!

Comments

Popular posts from this blog

The Best Sims 3 Mods of All Time (Top 25 Ranked)

Sims 3 offers something unique that no other Sims game provides to players – the chance to walk freely with no loading screens across any game world in the game. Many have moved onto playing the Sims 4 since it has so many modern updates, but plenty of people love the Sims 3 for its charm and all the memories. Not to mention all the amazing mods out there. Since the game is a bit older now it’s fair to say that mods could be added to it to make the play experience feel much better. As such I’ve made this list of the best Sims 3 mods that you can add to your game to spice things up like never before. 25. Ultra-Plain Eyes Check Out This Mod If you want the eyes of your sims to just look more natural then download this mod and give it a try. It changes the masks that EA uses for the vanilla game and makes them look better in terms of illumination and coloring. The changes are plain, but very easily noticeable! 24. Ultra-Plain Faces Check Out This Mod Building of...

Recept za 'običan' čizkejk (Cheesecake)

Potrebno vam je: Kora: 300 g mlevenog keksa 125 g maslaca 2 kašike šećera u prahu Fil: 450 g krem sira 500 ml slatke pavlake 250 g šećera u prahu 1 kesica želatina Za preliv: 400 g miks šumskog voća 100 ml vode 4 kašike kristal šećera 1 želatin Priprema: Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte. Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice. Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.

6 Facts You Didn’t Know About Gossip Girl

We know you’ll love them XOXO It's been seven years since we last heard about the richest kids of the Upper East Side. Recently, a reboot of Gossip Girl was confirmed by HBO Max and although it will feature new characters, we will always remember lonely boy Dan, party girl S, peonies lover Blair Waldorf and master of darkness Chuck Bass. In celebration of the new series, we’ve rounded up some facts you might not know or have forgotten about the 2002 hit television series. 1/6 Gossip Girl Day There’s a day in the calendar dedicated to the famous show. January 26 was declared “Gossip Girl Day” in celebration of the show’s 100th episode thanks to New York politician Michael Bloomberg. 2/6 Episodes Titles Were Inspired By Movie Titles It didn’t take long for Gossip Girl fans to notice that each episode was named after famous movies. With 121 episodes and titles, some of the most famous ones are Blair Waldorf Must Pie (after John Tucker Must Die) and It’s a Wonderful Life ...