Sastojci:
300 gr svinjskog mesa od buta – sjeckanog na što sitnije kockice
200 gr neutralnog tofua (može i dimljeni)
3 struka mladog luka
1 glavica crnog luka
3 češnja češnjaka
1 crvena paprika
1 žlica gustina
2 žlice soja umaka
2 žlice vode
sol
papar
ulje za prženje
Sastojci za marinadu:
2 žlice soja umaka
2 žlice bijelog vina
1 žličica bijelog luka u prahu
komad svježeg đumbira – oko 2.5-3 cm sitno sjeckanog (može i žličica mljevenog đumbira)
Priprema:
Pomiješati sastojke za marinadu pa marinirati svinjetinu oko 20 minuta. Za to vrijeme isjeći tofu na kockice 1x1cm, blanširati ih u kipućoj vodi 2-3 minuta i procijediti. Mladi luk narezati ukoso na komade dužine oko 1 cm, a crvenu papriku na kolute. Glavicu crnog luka isjeći na režnjeve, a češnjak na listiće. Zagrijati wok, dodati ulje pa kad se ulje ugrije ubaciti najprije crni luk, malo posoliti, dodati češnjak, kratko propržiti i dodati mariniranu svinjetinu. Popržiti svinjetinu dok ne dobije lijepu rumenu boju uz neprekidno miješanje. Zatim smanjiti temperaturu, ubaciti tofu, mladi luk i papriku i pržiti još 3 minuta. Na kraju pomiješati gustin s vodom i 2 žlice soja umaka i preliti preko mesa, tofua i povrća. Posuti mljevenim paprom i po želji sjeckanom svježom ili mljevenom čili papričicom. Služiti uz kuhanu rižu.
Dodatni savjet:
Ukoliko se koristi dimljeni tofu njega ne treba blanširati :-).
Comments
Post a Comment