Sastojci:
* 800 g brašna
* sir 400g
* 2 jaja
* 3 kašike kajmaka
* so, ulje
Priprema
U veću zdjelu staviti brašno, malo soli, 2 kašike ulja i pola kašičice germe, promiješati malo rukom i mlakom vodom zakuhati jufku pa je podijeliti na dvije manje.
Ostaviti da odstoje dvadesetak minuta.
Kada su jufke odstojale razviti ih oklagijom i nauljiti i ostaviti da još odstoje, a sami ćemo provjeriti kada su spremne za razvlačenje.
Sir, jaja i so izmiješati, razvući prvu jufku i posuti sa pola smjese i složiti maslenjak, s tim što svaki put kada slažemo poprskamo ga uljem, ponoviti isto i sa drugom jufkom, staviti jednu preko druge, pa u podmazanu tepsiju.
Poprskati uljem i peći.
Kada je maslenjak gotov, prelijemo ga istopljenim kajmakom i poklopimo većom tepsijom par minuta.
* 800 g brašna
* sir 400g
* 2 jaja
* 3 kašike kajmaka
* so, ulje
Priprema
U veću zdjelu staviti brašno, malo soli, 2 kašike ulja i pola kašičice germe, promiješati malo rukom i mlakom vodom zakuhati jufku pa je podijeliti na dvije manje.
Ostaviti da odstoje dvadesetak minuta.
Kada su jufke odstojale razviti ih oklagijom i nauljiti i ostaviti da još odstoje, a sami ćemo provjeriti kada su spremne za razvlačenje.
Sir, jaja i so izmiješati, razvući prvu jufku i posuti sa pola smjese i složiti maslenjak, s tim što svaki put kada slažemo poprskamo ga uljem, ponoviti isto i sa drugom jufkom, staviti jednu preko druge, pa u podmazanu tepsiju.
Poprskati uljem i peći.
Kada je maslenjak gotov, prelijemo ga istopljenim kajmakom i poklopimo većom tepsijom par minuta.
Comments
Post a Comment