Sastojci
800 g mješanog mljevenog mesa ( može i samo junetina ili svinjetina )
10-tak kora za savijače ( ovisno o veličini lima za pečenje )
4 veća krumpira
2 glavice luka
5 režnjeva češnjaka
200 g slanine
2 žlice sjeckanog peršina
ulje
sol
papar
vegeta ili sličan začin
1 kocka goveđe juhe
Priprema
1.
U loncu skuhati potrebnu količinu ( 300 ml ) goveđe juhe.
2.
Očistiti na kockice izrezati luk, kao i češnjak ( bilo bi ga dobro sitno izrezati u blenderu ), te oguliti i naribati krumpir. Slaninu, također, treba izrezati na male kockice.
3.
U tavu, na malo ulja, staviti izrezani luk i češnjak, te dodati jednu žlicu isjeckanog peršina. Na laganoj vatri pržiti dok luk i češnjak ne omekšaju.
4.
Potom dodati mljeveno meso i pojačati vatru na srednju jačinu, te pržiti dok ne ispari sva voda, što ga je meso ispustilo. Dodati i slaninu, da se i ona malo opusti...
5.
Zatim se vatra smanji na minimum, doda se naribani krumpir, posoli i popapri, te doda žličica vegete. Dobro se promiješa, ugasi vatra i odloži na stranu.
6.
Dno lima za pečenje treba lagano premazati uljem. Potom se stave 3 kore, pa smjesa iz tave, potom 2 kore, pa smjesa, pa 2 kore,... i dok se ne potroši sva smjesa iz tave.
7.
Kad je pita nadjevena, potrebno ju je s kuhinjskim kistom lagano premazati, razrezati i preliti sa goveđom juhom.
8.
Pita se peče u pećnici na 200 C, otprilike oko 40-45 minuta.
800 g mješanog mljevenog mesa ( može i samo junetina ili svinjetina )
10-tak kora za savijače ( ovisno o veličini lima za pečenje )
4 veća krumpira
2 glavice luka
5 režnjeva češnjaka
200 g slanine
2 žlice sjeckanog peršina
ulje
sol
papar
vegeta ili sličan začin
1 kocka goveđe juhe
Priprema
1.
U loncu skuhati potrebnu količinu ( 300 ml ) goveđe juhe.
2.
Očistiti na kockice izrezati luk, kao i češnjak ( bilo bi ga dobro sitno izrezati u blenderu ), te oguliti i naribati krumpir. Slaninu, također, treba izrezati na male kockice.
3.
U tavu, na malo ulja, staviti izrezani luk i češnjak, te dodati jednu žlicu isjeckanog peršina. Na laganoj vatri pržiti dok luk i češnjak ne omekšaju.
4.
Potom dodati mljeveno meso i pojačati vatru na srednju jačinu, te pržiti dok ne ispari sva voda, što ga je meso ispustilo. Dodati i slaninu, da se i ona malo opusti...
5.
Zatim se vatra smanji na minimum, doda se naribani krumpir, posoli i popapri, te doda žličica vegete. Dobro se promiješa, ugasi vatra i odloži na stranu.
6.
Dno lima za pečenje treba lagano premazati uljem. Potom se stave 3 kore, pa smjesa iz tave, potom 2 kore, pa smjesa, pa 2 kore,... i dok se ne potroši sva smjesa iz tave.
7.
Kad je pita nadjevena, potrebno ju je s kuhinjskim kistom lagano premazati, razrezati i preliti sa goveđom juhom.
8.
Pita se peče u pećnici na 200 C, otprilike oko 40-45 minuta.
Comments
Post a Comment