Potrebni sastojci
Za crumble
110 g smeđeg šećera
55 grama maslaca (rastopljenog)
30 g brašna
20 g zobenih pahuljica
1 mala žlica začina po želji (cimet, đumbir, muškatni oraščić)
Prstohvat morske soli
Za biskvit
190 g brašna
1 žličica praška za pecivo
¼ žličice sode bikarbone
prstohvat soli
115 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
2 veća jaja
1 žličica ekstrakta od vanilije
160 ml kiselog vrhnja (ili jogurta ili mlaćenice ili ako baš nemate ništa od toga u istu količinu mlijeka stavite 1 malu žličicu soka od limuna)
1 najmanja žličica naribane korice limuna ili naranče
½ šalice svježeg ili smrznutog voća po želji ili naribana jabuka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite i pobrašnite kalup za pečenje kolača.
Priprema crumblea: Sve sastojke dobro pomiješajte u dubljoj zdjeli koristeći pri tom gumenu spatulu.
U zdjeli srednje veličine izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
U drugo zdjeli električnim mikserom izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete kremastu glatku smjesu. Dodavajte jedno po jedno jaje te ekstrakt od vanilije. U smjesu zatim dodajte polovicu mješavinu brašna te kiselo vrhnje.
Dodajte naribanu koricu limuna ili naranče, naribanu jabuku (ili drugo voće koje koristite) i ostatak brašna te lagano izmiješajte dok se smjesa ne poveže.
Smjesu ulijte u kalup i pospite jednakomjerno s razmrvljenim crumbleom te pecite 45 do 55 minuta.
Za crumble
110 g smeđeg šećera
55 grama maslaca (rastopljenog)
30 g brašna
20 g zobenih pahuljica
1 mala žlica začina po želji (cimet, đumbir, muškatni oraščić)
Prstohvat morske soli
Za biskvit
190 g brašna
1 žličica praška za pecivo
¼ žličice sode bikarbone
prstohvat soli
115 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
2 veća jaja
1 žličica ekstrakta od vanilije
160 ml kiselog vrhnja (ili jogurta ili mlaćenice ili ako baš nemate ništa od toga u istu količinu mlijeka stavite 1 malu žličicu soka od limuna)
1 najmanja žličica naribane korice limuna ili naranče
½ šalice svježeg ili smrznutog voća po želji ili naribana jabuka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite i pobrašnite kalup za pečenje kolača.
Priprema crumblea: Sve sastojke dobro pomiješajte u dubljoj zdjeli koristeći pri tom gumenu spatulu.
U zdjeli srednje veličine izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
U drugo zdjeli električnim mikserom izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete kremastu glatku smjesu. Dodavajte jedno po jedno jaje te ekstrakt od vanilije. U smjesu zatim dodajte polovicu mješavinu brašna te kiselo vrhnje.
Dodajte naribanu koricu limuna ili naranče, naribanu jabuku (ili drugo voće koje koristite) i ostatak brašna te lagano izmiješajte dok se smjesa ne poveže.
Smjesu ulijte u kalup i pospite jednakomjerno s razmrvljenim crumbleom te pecite 45 do 55 minuta.
Comments
Post a Comment