Sastojci:
4 žlice brašna,
1/8 žličice praška za pecivo,
1/8 žličice soli,
vrlo malo sode bikarbone,
3 žlice mlijeka,
1 žlica maslinovog ulja,
1 žlica narendanog sira za pizzu,
1 žlica umaka od paradajza,
5 komadića kobasice ili nešto po vašem izboru,
malo origana,
Priprema:
Pomiješajte u šalici brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
Dodajte mlijeko i ulje i sve dobro izmiješajte da se ne pojave grudice.
Na površinu tijesta stavite jednu žlicu umaka od paradajza. Pospite sirom, stavite par komadića kobasica (ili nešto po svom izboru) i ne zaboravite origano.
Stavite u mikrovalnu na 1 minutu i 20 sekundi ili dok ne vidite da se tijesto podiglo i da su se pojavili mjehurići. (Navedeno vrijeme je bazirano na 1200W mikrovalnoj, tako da vrijeme varira od jačine mikrovalne pećnice-za slabije mikrovalne bit će potrebno više vremena).
Za vrijeme pečenja pazite da vam tijesto ne iskipi iz šalice.
Comments
Post a Comment