Sastojci (4 porcije)
8
paprika (oko 80 dag)
10 dag
crvenog luka
1 žlica
sitno nasjeckanog peršina
1 dag
soli
papra po želji
prstohvat muškatnog oraščića
5 dag
riže
40 dag
mljevenog mesa (govedine, junetine, svinjetine)
5 dl
pirea od rajčica
Priprema
1
Posebnom spravom paprikama izvadite sjemenke. Ako nemate takvu spravu, poslužite se oštrim nožićem tako da dio oko peteljke polukružno izrežete i izvadite je zajedno sa sjemenkama. Odvojite sjemenke koje se drže unutar paprike. Operite ih i izvana i iznutra. Okrenite da se ocijede.
2
U prikladnoj posudi pomiješajte na kockice izrezan crveni luk, peršin, sol, papar, muškatni oraščić i rižu.
3
Miješanjem ujednačite smjesu, pa dodajte mljeveno meso. Mijesite ponovno dok se nadjev ne ujednači.
4
Nadjenite paprike, ostavljajući desetinu praznu jer će riža kuhanjem nabubriti.
5
Nadjevene paprike poslažite u prikladnu posudu i prelijte ih pireom od rajčica. Dolijevajte vode dok tekućina ne prekrije paprike. Kuhajte poklopljeno.
6
Kada prokuha, temperaturu štednjaka smanjite napola i kuhajte još 45 minuta.
8
paprika (oko 80 dag)
10 dag
crvenog luka
1 žlica
sitno nasjeckanog peršina
1 dag
soli
papra po želji
prstohvat muškatnog oraščića
5 dag
riže
40 dag
mljevenog mesa (govedine, junetine, svinjetine)
5 dl
pirea od rajčica
Priprema
1
Posebnom spravom paprikama izvadite sjemenke. Ako nemate takvu spravu, poslužite se oštrim nožićem tako da dio oko peteljke polukružno izrežete i izvadite je zajedno sa sjemenkama. Odvojite sjemenke koje se drže unutar paprike. Operite ih i izvana i iznutra. Okrenite da se ocijede.
2
U prikladnoj posudi pomiješajte na kockice izrezan crveni luk, peršin, sol, papar, muškatni oraščić i rižu.
3
Miješanjem ujednačite smjesu, pa dodajte mljeveno meso. Mijesite ponovno dok se nadjev ne ujednači.
4
Nadjenite paprike, ostavljajući desetinu praznu jer će riža kuhanjem nabubriti.
5
Nadjevene paprike poslažite u prikladnu posudu i prelijte ih pireom od rajčica. Dolijevajte vode dok tekućina ne prekrije paprike. Kuhajte poklopljeno.
6
Kada prokuha, temperaturu štednjaka smanjite napola i kuhajte još 45 minuta.
Comments
Post a Comment