SASTOJCI
200 g bijele čokolade
100 g vrhnja za šlag
1 žličica ekstrakta vanilije
50 g mljevenog kokosa
50 g blanširanih badema
i još 80 g mljevenog kokosa
UPUTE
1
Bademe stavite u posudu pa ih prelijte s kipućom vodom. Potom ih ocijedite i skinite im kožicu. Stavite ih u tavu pa ih pecite na srednje jakoj vatri dok ne puste miris. Ostavite da se ohlade.
2
Bijelu čokoladu narežite što sitnije i stavite u posudu.
3
U lončiću zagrijte vrhnje za šlag sa žličicom ekstrakta vanlije do vrenja pa ga prelijte po bijeloj čokoladi. Ostavite tako 1-2 minute pa promiješajte dok se sva čokolada ne otopi.
4
U smjesu čokolade i vrhnja dodajte kokos, dobro promiješajte i stavite hladnjak na pola sata do 45 minuta.
5
Kad se smjesa ohladila dovoljno da se može oblikovati rukama- uzimajte po žlicu smjese, u sredinu stavite badem, oblikujte u kuglicu i uvaljajte u kokos.
6
Držite u hladnjaku. Prije konzumacije ih možete ostaviti malo na sobnoj temperaturi da omekšaju.
200 g bijele čokolade
100 g vrhnja za šlag
1 žličica ekstrakta vanilije
50 g mljevenog kokosa
50 g blanširanih badema
i još 80 g mljevenog kokosa
UPUTE
1
Bademe stavite u posudu pa ih prelijte s kipućom vodom. Potom ih ocijedite i skinite im kožicu. Stavite ih u tavu pa ih pecite na srednje jakoj vatri dok ne puste miris. Ostavite da se ohlade.
2
Bijelu čokoladu narežite što sitnije i stavite u posudu.
3
U lončiću zagrijte vrhnje za šlag sa žličicom ekstrakta vanlije do vrenja pa ga prelijte po bijeloj čokoladi. Ostavite tako 1-2 minute pa promiješajte dok se sva čokolada ne otopi.
4
U smjesu čokolade i vrhnja dodajte kokos, dobro promiješajte i stavite hladnjak na pola sata do 45 minuta.
5
Kad se smjesa ohladila dovoljno da se može oblikovati rukama- uzimajte po žlicu smjese, u sredinu stavite badem, oblikujte u kuglicu i uvaljajte u kokos.
6
Držite u hladnjaku. Prije konzumacije ih možete ostaviti malo na sobnoj temperaturi da omekšaju.
Comments
Post a Comment