SASTOJCI ZA BINGO TORTU
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 4 žlice brašna
- 8 žlica mljevenih oraha
- 1 žlica ulja
- 1 žlica gorkog kakaa
Za kremu od keksa:
- 350 g mljevenih keksa (petit beurre, plazma)
- 250-300 ml gaziranog soka od naranče
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
Za kremu od pudinga:
- 3 vrećice pudinga od vanilije
- 900 ml mlijeka
- 250 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
Dodatni sastojci:
- 300 g jaffa keksa
- 300 g piškota
- 350-400 ml gaziranog soka od naranče
Za završni sloj i premazivanje torte:
- 500 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA BINGO TORTE
1. U dubljoj zdjeli električnim mikserom miksajte jaja sa šećerom dok ne udvostruče volumen pa dodajte prosijano brašno pomiješano s kakaom i mljevene orahe te sve izmiješajte. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za tortu (promjera 28 cm) koji ste premazali maslacem i lagano ga pobrašnili.
2. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite oko 15-20 minuta, odnosno dok se biskvit ne počne odvajati od stijenki kalupa. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i dobro ohladite.
3. Napravite kremu od keksa: sameljite kekse (petit beurre, plazma) pa dodajte gazirani sok od naranče, maslac i šećer pa sve mikserom izradite u ujednačenu kremu.
4. Napravite kremu od pudinga: zakuhajte 700 ml mlijeka, a s ostatkom mlijeka razmutite prašak za puding. Kad mlijeko zavrije, ulijte razmućeni prašak za puding i kuhajte dok se smjesa ne ugusti. Skinite s vatre i dobro ohladite. U hladan puding dodajte pjenasto izrađeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.
5. Dobivenu kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio kreme dodajte otopljenu čokoladu.
6. Složite tortu: na pladanj stavite biskvit, preko njega ravnomjerno premažite kremu od mljevenih keksa, potom preko kreme složite jaffa kekse, preko njih namažite žutu kremu, na žutu kremu složite piškote umočene u gazirani sok od naranče i na kraju preko piškota premažite čokoladnu kremu. Dobro ohladite.
7. Istucite slatko vrhnje pa cijelu tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem i još jednom dobro ohladite. Prije posluživanja po želji ukrasite slatkim perlicama, ukrasnim mrvicama ili drugim elementima.
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 4 žlice brašna
- 8 žlica mljevenih oraha
- 1 žlica ulja
- 1 žlica gorkog kakaa
Za kremu od keksa:
- 350 g mljevenih keksa (petit beurre, plazma)
- 250-300 ml gaziranog soka od naranče
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
Za kremu od pudinga:
- 3 vrećice pudinga od vanilije
- 900 ml mlijeka
- 250 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
Dodatni sastojci:
- 300 g jaffa keksa
- 300 g piškota
- 350-400 ml gaziranog soka od naranče
Za završni sloj i premazivanje torte:
- 500 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA BINGO TORTE
1. U dubljoj zdjeli električnim mikserom miksajte jaja sa šećerom dok ne udvostruče volumen pa dodajte prosijano brašno pomiješano s kakaom i mljevene orahe te sve izmiješajte. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za tortu (promjera 28 cm) koji ste premazali maslacem i lagano ga pobrašnili.
2. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite oko 15-20 minuta, odnosno dok se biskvit ne počne odvajati od stijenki kalupa. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i dobro ohladite.
3. Napravite kremu od keksa: sameljite kekse (petit beurre, plazma) pa dodajte gazirani sok od naranče, maslac i šećer pa sve mikserom izradite u ujednačenu kremu.
4. Napravite kremu od pudinga: zakuhajte 700 ml mlijeka, a s ostatkom mlijeka razmutite prašak za puding. Kad mlijeko zavrije, ulijte razmućeni prašak za puding i kuhajte dok se smjesa ne ugusti. Skinite s vatre i dobro ohladite. U hladan puding dodajte pjenasto izrađeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.
5. Dobivenu kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio kreme dodajte otopljenu čokoladu.
6. Složite tortu: na pladanj stavite biskvit, preko njega ravnomjerno premažite kremu od mljevenih keksa, potom preko kreme složite jaffa kekse, preko njih namažite žutu kremu, na žutu kremu složite piškote umočene u gazirani sok od naranče i na kraju preko piškota premažite čokoladnu kremu. Dobro ohladite.
7. Istucite slatko vrhnje pa cijelu tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem i još jednom dobro ohladite. Prije posluživanja po želji ukrasite slatkim perlicama, ukrasnim mrvicama ili drugim elementima.
Comments
Post a Comment