Sastojci za domaći sok:
3 limuna
15 grama svježeg đumbira
115 ml obične vode
2 kašike meda
¼ čajne kašike kajenskog bibera
Priprema:
Ogulite limun pa zajedno smiksajte plod s nasjeckanim svježim đumbirom i vodom u blenderu ili sjeckalici. Procijedite tekućinu kroz cjedilo kako biste dobili glatku tekućinu. U tekućinu dodajte kajenski biber i med te sve dobro promiješajte.
Prelijte u staklenu bocu i držite u frižideru. Svaki dan popijte 30 mililitara dobijene tekućine pomiješane s 30 mililitara obične vode.
Upozorenje:
Ovaj napitak nije namijenjen osobama koje imaju osjetljivu želučanu sluznicu, odnosno svima onima koji iz zdravstvenih razloga ne smiju konzumirati koncentrovani limunov sok, đumbir ili jake začine. Ako niste sigurni smijete li popiti ovaj sok, konsultujte se sa doktorom.
3 limuna
15 grama svježeg đumbira
115 ml obične vode
2 kašike meda
¼ čajne kašike kajenskog bibera
Priprema:
Ogulite limun pa zajedno smiksajte plod s nasjeckanim svježim đumbirom i vodom u blenderu ili sjeckalici. Procijedite tekućinu kroz cjedilo kako biste dobili glatku tekućinu. U tekućinu dodajte kajenski biber i med te sve dobro promiješajte.
Prelijte u staklenu bocu i držite u frižideru. Svaki dan popijte 30 mililitara dobijene tekućine pomiješane s 30 mililitara obične vode.
Upozorenje:
Ovaj napitak nije namijenjen osobama koje imaju osjetljivu želučanu sluznicu, odnosno svima onima koji iz zdravstvenih razloga ne smiju konzumirati koncentrovani limunov sok, đumbir ili jake začine. Ako niste sigurni smijete li popiti ovaj sok, konsultujte se sa doktorom.
Comments
Post a Comment