Sastojci i priprema:
Riječna riba mrena vrlo jednostavno pripremljena a pobrala je sve komplimente, vjerujem da će se i vama dopasti.
Sastojci:
riba
začin od sušenog povrća
maslinovo ulje
bijeli luk
peršunov list
krupna morska so
sok od polovine jednog limuna
mladi krompir
Način pripreme:
Ribu očistite iznutra,naravno i krljušt, dobro operete, zasjećete je sa obadvije strane suprotno od položaja kostiju, možete je ili nasoliti iznutra i s vama ili premazati začinom od sušenog povrća i premazati uljem da li maslinovim ili nekim koje koristite. Ribu zamotajte u foliju i položite na pleh. Možete odmah staviti i krompir tako što ćete ga dobro oprati, nasoliti i cijeli zamotati u foliju, svaki posebno. Ribu pecite na 250 stepeni i nakon oko pola sata kad već i krompir omekša polako je otvorite i pogledajte je li omekšala, tad krompir izvadite iz folije, posjecite ga na polovine i poredajte oko ribe. Vratite u rernu da riba lijepo porumeni. Od ulja, sitno sjeckanog peršunovog lista, sitno sjeckanog bijelog luka, soli,i soka od jedne polovine limuna napravite preljev pa kad je riba pečena izvadite je iz rerne i prelite preko nje i krompira.
Prijatno!
Comments
Post a Comment