Ukusna, sočna i izdašna ruska salata neizostavni je dio svakog blagdanskog stola. Vrlo je jednostavna za pripremu, a namirnice su lako dostupne.
Sastojci:
5 – 6 većih krumpira
1/2 kg mrkve
400 g graška iz konzerve
1 staklenka kiselih krastavaca
6 – 8 tvrdo kuhanih jaja
300 grama šunke
4 – 5 vrećica majoneze
1 – 2 žlice kiselog vrhnja
sol, papar, kopar, peršin
Priprema:
Pripremiti namirnice: skuhati krumpir u ljusci. Pustiti da se ohladi, oguliti i izrezati na kockice. Mrkvu izrezati na kockice i skuhati u slanoj vodi. Ohladiti. Skuhati jaja, ohlađena sitno izrezati. Izrezati krastavce na sitne kockice. Grašak ocijediti. Šunku izrezati na kockice.
U veću duboku zdjelu sastaviti ohlađene i izrezane namirnice, dodati sol, papar i majonezu. Dodati i kiselo vrhnje i kopar. Lagano miješati kako bi sastojci ostali čitavi.
Gotovu salatu dekorirati peršinom.
NAPOMENE:
Od navedenih sastojaka dobije se poprilična količina salate. Za manju količinu proporcionalno smanjite količinu sastojaka.
Gotova salata se može čuvati nekoliko dana u poklopljenoj zdjeli u hladnjaku.
Ovako pripremljena salata može se poslužiti i kako samostalan obrok uz tostirani kruh.
Sastojci:
5 – 6 većih krumpira
1/2 kg mrkve
400 g graška iz konzerve
1 staklenka kiselih krastavaca
6 – 8 tvrdo kuhanih jaja
300 grama šunke
4 – 5 vrećica majoneze
1 – 2 žlice kiselog vrhnja
sol, papar, kopar, peršin
Priprema:
Pripremiti namirnice: skuhati krumpir u ljusci. Pustiti da se ohladi, oguliti i izrezati na kockice. Mrkvu izrezati na kockice i skuhati u slanoj vodi. Ohladiti. Skuhati jaja, ohlađena sitno izrezati. Izrezati krastavce na sitne kockice. Grašak ocijediti. Šunku izrezati na kockice.
U veću duboku zdjelu sastaviti ohlađene i izrezane namirnice, dodati sol, papar i majonezu. Dodati i kiselo vrhnje i kopar. Lagano miješati kako bi sastojci ostali čitavi.
Gotovu salatu dekorirati peršinom.
NAPOMENE:
Od navedenih sastojaka dobije se poprilična količina salate. Za manju količinu proporcionalno smanjite količinu sastojaka.
Gotova salata se može čuvati nekoliko dana u poklopljenoj zdjeli u hladnjaku.
Ovako pripremljena salata može se poslužiti i kako samostalan obrok uz tostirani kruh.
Comments
Post a Comment