Mousse je kremasti i lagani desert koji se može pripremiti od raznih slanih i slatkih
namirnica. Mi vas izazivamo da iskoristite sezonu jagoda te napraviti slastan mousse od tih finih plodova iz porodice ružovki.
Za ovaj recept potrebna su vam svega tri sastojka i dobar blender, mikser ili sjeckalica.
Sastojci:
450 grama svježih jagoda
300 ml slatkog vrhnja za šlag
2 žlice šećera, meda ili javorova sirupa
Priprema:
1. Dobro operite jagode te im odstranite peteljke. Narežite ih na manje komade.
2. Stavite jagode u kvalitetniji blender ili sjeckalicu zajedno sa šećerom te pulsirajte dok ne dobijete glatku smjesu. Za to će vam biti potrebno dvije do tri minute.
3. U mikseru napravite šlag, pa u njega nježno umiješajte pire od jagoda.
4. Dobivenu smjesu rasporedite u manje staklenke i stavite na hlađenje barem pola sata prije konzumacije.
5. Poslužite s komadićima svježih jagoda. Dobar tek!
namirnica. Mi vas izazivamo da iskoristite sezonu jagoda te napraviti slastan mousse od tih finih plodova iz porodice ružovki.
Za ovaj recept potrebna su vam svega tri sastojka i dobar blender, mikser ili sjeckalica.
Sastojci:
450 grama svježih jagoda
300 ml slatkog vrhnja za šlag
2 žlice šećera, meda ili javorova sirupa
Priprema:
1. Dobro operite jagode te im odstranite peteljke. Narežite ih na manje komade.
2. Stavite jagode u kvalitetniji blender ili sjeckalicu zajedno sa šećerom te pulsirajte dok ne dobijete glatku smjesu. Za to će vam biti potrebno dvije do tri minute.
3. U mikseru napravite šlag, pa u njega nježno umiješajte pire od jagoda.
4. Dobivenu smjesu rasporedite u manje staklenke i stavite na hlađenje barem pola sata prije konzumacije.
5. Poslužite s komadićima svježih jagoda. Dobar tek!
Comments
Post a Comment