Sastojci:
Tijesto:
125 g maslaca
125 g šećera
1 vanilin šećer
5 jaja
100 g mljevenih badema
100 g čokolade u prahu
75 g brašna
75 g gustina
3 žličice praška za pecivo
Nadjev i dekoracija:
1 staklenka višanja u kompotu
6-7 dl vrhnja za šlag
3 žlice šećera
2 vrećice Kremfixa
liker od višnje, malo ruma ili sl.
Priprema:
Umutiti maslac sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje, bademe i čokoladu, a na kraju brašno, gustin i prašak za pecivo. Peci u kalupu za tortu (26 cm) na 180°C 30-40 minuta.
Ostaviti biskvit da odleži jedan dan. Prerezati na dva lista i svaki natopiti sokom od kompota i likerom ili rumom.
Prethodno dobro ohlađeno vrhnje za šlag tući sa šećerom i Kremfixom mikserom najprije 1 minutu najmanjom, potom najvećom brzinom.
Na list biskvita poredati višnje i prekriti tučenim slatkim vrhnjem. Prektiti drugim listom. Premazati tučenjim vrhnjem. Premazati i cijelu tortu, ukrasiti po zelji (višnje po rubu, ružice od šlaga, čokoladne mrvice…) ohladiti.
Schwarzwald torta (Švarcvald torta) najbolja je ako se posluži dobro ohlađena.
Comments
Post a Comment