
Sastojci 4 osobe
1 list nori alge
1 ukiseljeni daikon (duga bijela rotkva)
100 g krastavca
1 mladi luk
100 g mrkve
2 žličice šećera
30 ml octa od riže
½ žličice morske soli
120 g Riže Zlato Polje
1/8 žličice wasabi paste
Za umak:
60 ml japanskog soja umaka (shoyu)
1 žličica naribanog đumbira
Priprema
1.
Na laganoj vatri popecite nori algu nekoliko minuta dok ne pozeleni. Nakon toga je stavite na bambusovu podlogu za spravljanje sushija.
2.
Rižu skuhajte u vodi s morskom soli, octom i šećerom, te ohladite. Nanesite ju podjednako na nori algu.
3.
Mrkvu narežite na dugačke štapiće debljine 0, 5 cm i kuhajte u posoljenoj vodi 2-3 minute, ocijedite i ostavite da se ohladi.
4.
Zeleni dio mladog luka narežite na komade duge 20 cm i kuhajte nekoliko sekundi u kipućoj vodi. Izvadite ih i ocijedite.
5.
Krastavce narežite na dugačke štapiće debljine 0, 5 cm.
6.
Mrkvu, krastavac, daikon i mladi luk nanesite dužinom nori alge, 1-2, 5 cm od dna lista nori alge. Wasabi pastom namažite cijelu dužinu povrća. Smotajte podlogu za sushi, čvrsto pritišćući rižu. Povrće treba biti u sredini rolade.
7.
Za rezanje navlažite nož i režite sushi na komade debljine 1-2, 5 cm. Nož morate navlažiti prije svakog rezanja.
8.
Pripremite umak od soja umaka i naribanog đumbira.
Posluživanje
Sushi poslužite s pripremljenim umakom.
Savjet
Kuhana riža treba biti dobro slijepljena.
Comments
Post a Comment