Potrebno:
6 jabuka (vrsta i količina proizvoljna)
10 dag mljevenih lješnjaka
4-5 mljevenih keksa pettit beure ili piškota
zlatne grožđice
vanilin šećer s okusom ruma
vanilin šećer obični
4 žlice šećera
2 žlice džema ili marmelade od marelice
1 dl mlijeka
2 limuna
200 ml vrhnja za šlag
čokoladne mrvice, krokant ili čokoladni preljev
Priprema:
Jabuke oguliti, odstraniti im sredinu s košticom kako bi dobili udubljenje. Ukoliko nemate spravicu za to, tada ćete to najlakše napraviti oštrim nožićem tako da jabuku postavite na stol i oprezno zabadate nož u krug oko koštice i polako žličicom izvlačite sredinu.
Izdubljene jabuke staviti kuhati u veći lonac sa puno vode. Kuhati dok ne postanu gotovo posve mekane.
U međuvremenu pomiješati mljevene lješnjake, grožđice, kekse i šećer te dodati mlijeko kako bi se masa malo povezala.
Kuhane jabuke slagati u lim na papir za pečenje, isijediti po njima sok od limuna, puniti ih pripremljenom masom od lješnjaka i staviti peći u pećnicu na 200℃ oko 25 min. Povremeno jabuke zalijevati sokom u kojem su se kuhale izdubljene jabuke.
Pečene jabuke malo prohladiti i poslužiti sa tučenim slatkim vrhnjem, čokoladnim mrvicama i krokantom.
Pssst! Ukoliko jabuke poslužujete jako tople, dogodit će vam se da se šlag otopi i počne teći po jabukama (kao što možete vidjeti na mojim fotografijama) ali osim što to ne izgleda osobito dekorativno ne oduzima im predivan okus. Dapače! Otopljeni se šlag savršeno spaja sa toplom mekanom jabukom i mirisnim punjenjem od lješnjaka i ruma.
Dobar tek!
6 jabuka (vrsta i količina proizvoljna)
10 dag mljevenih lješnjaka
4-5 mljevenih keksa pettit beure ili piškota
zlatne grožđice
vanilin šećer s okusom ruma
vanilin šećer obični
4 žlice šećera
2 žlice džema ili marmelade od marelice
1 dl mlijeka
2 limuna
200 ml vrhnja za šlag
čokoladne mrvice, krokant ili čokoladni preljev
Priprema:
Jabuke oguliti, odstraniti im sredinu s košticom kako bi dobili udubljenje. Ukoliko nemate spravicu za to, tada ćete to najlakše napraviti oštrim nožićem tako da jabuku postavite na stol i oprezno zabadate nož u krug oko koštice i polako žličicom izvlačite sredinu.
Izdubljene jabuke staviti kuhati u veći lonac sa puno vode. Kuhati dok ne postanu gotovo posve mekane.
U međuvremenu pomiješati mljevene lješnjake, grožđice, kekse i šećer te dodati mlijeko kako bi se masa malo povezala.
Kuhane jabuke slagati u lim na papir za pečenje, isijediti po njima sok od limuna, puniti ih pripremljenom masom od lješnjaka i staviti peći u pećnicu na 200℃ oko 25 min. Povremeno jabuke zalijevati sokom u kojem su se kuhale izdubljene jabuke.
Pečene jabuke malo prohladiti i poslužiti sa tučenim slatkim vrhnjem, čokoladnim mrvicama i krokantom.
Pssst! Ukoliko jabuke poslužujete jako tople, dogodit će vam se da se šlag otopi i počne teći po jabukama (kao što možete vidjeti na mojim fotografijama) ali osim što to ne izgleda osobito dekorativno ne oduzima im predivan okus. Dapače! Otopljeni se šlag savršeno spaja sa toplom mekanom jabukom i mirisnim punjenjem od lješnjaka i ruma.
Dobar tek!
Comments
Post a Comment