Donosimo vam nekoliko recepata za jela sa piletinom u kojima ćete uživati!
1. Pečena piletina s lukom i timijanom
Potrebni sastojci
2 limuna
jedno veće pile
2 velika luka
8 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol i papar
2 žlice maslaca
8 grančica timijana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva te namastite posudu za pečenje.
Probodite limune vilicom nekoliko puta te stavite u rastvoreno pile.
Posolite i popaprite te pile položite na pladanj za pečenje. Luk i češnjak stavite oko pileta te sve prelijte maslinovim uljem. Maslac rasporedite po piletu i položite grančice timijana.
Neka se peče 20 minuta, nakon čega je potrebno pojačati temperaturu na 200 stupnjeva te peći još 30 - 40 minuta.
Servirajte toplo
2. Hladna salata od piletina i kelja
Potrebni sastojci
1/2 kg kelja narezanog na trake širine 0,5 cm
piletina
2 žlice limunovog soka
2 žlice maslinovog ulja
začini
2 šalice rikole
rajčice
luk
paprika
parmezan
slatki krumpir ili buća
Priprema:
Pomiješate 1/2 kg kelja narezanog na trake širine 0,5 cm i kratko ga blanširajte, pečenu piletinu narezanu na kockice, limunov sok, maslinovo ulje i začine po želji. Sve dobro izmiješajte i ostavite da odstoji pola sata.
Dodajte nasjeckanu rikolu i malo narezane rajčice.
Blanširanom kelju dodajte preprženi luk ili pirjane crvene paprike s parmezanom.
Gastroenterolog objasnio kako izgleda njegov doručak i tvrdi da je odličan za probavu
3. Pileći bataci u "košuljici" od sezama i soje
Potrebni sastojci:
5-6 bataka
2 žlice sezamovog ulja
žlica soja umaka
žličica smeđeg šećera
kajenskog papra, soli po ukusu
1 režanj nasjeckanog češnjaka
Priprema:
Pećnicu ugrijati na 220°C. Piletinu oprati, posušiti i složiti u lim za pečenje kojeg je potrebno premazati uljem.
pomiješati sezamovo ulje, sojiin umak, smeđi šećer, kajenski papar te sitno sjeckani češnjak.
Dobro izmiješati i smjesom dobro premazati batke. Peći oko 30 min dok se batci lagano ne počnu karamelizirati po površini, a tijekom pečenja ih u dva-tri navrata okrenuti i premazivati preostalom marinadom.
Poslužite toplo uz prilog po želji
4. Piletina u medu i senfu
Potrebni sastojci
1 žlica senfa Dijon
1 žlica meda
2 žlice majoneze
1 žličica vegete
4 komada bijelog pilećeg mesa
Priprema:
U plitkoj posudi pomiješajte senf, med, majonezu i vegetu. Ostavite malu količinu smjese sa strane.
Svaki komad piletine dobro umočite u smjesu te prebacite na lagano nauljenu i dobro zagrijanu grill tavu.
Pecite otprilike 15-ak minuta
Poslužite uz omiljenu salatu ili krumpir
1. Pečena piletina s lukom i timijanom
Potrebni sastojci
2 limuna
jedno veće pile
2 velika luka
8 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol i papar
2 žlice maslaca
8 grančica timijana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva te namastite posudu za pečenje.
Probodite limune vilicom nekoliko puta te stavite u rastvoreno pile.
Posolite i popaprite te pile položite na pladanj za pečenje. Luk i češnjak stavite oko pileta te sve prelijte maslinovim uljem. Maslac rasporedite po piletu i položite grančice timijana.
Neka se peče 20 minuta, nakon čega je potrebno pojačati temperaturu na 200 stupnjeva te peći još 30 - 40 minuta.
Servirajte toplo
2. Hladna salata od piletina i kelja
Potrebni sastojci
1/2 kg kelja narezanog na trake širine 0,5 cm
piletina
2 žlice limunovog soka
2 žlice maslinovog ulja
začini
2 šalice rikole
rajčice
luk
paprika
parmezan
slatki krumpir ili buća
Priprema:
Pomiješate 1/2 kg kelja narezanog na trake širine 0,5 cm i kratko ga blanširajte, pečenu piletinu narezanu na kockice, limunov sok, maslinovo ulje i začine po želji. Sve dobro izmiješajte i ostavite da odstoji pola sata.
Dodajte nasjeckanu rikolu i malo narezane rajčice.
Blanširanom kelju dodajte preprženi luk ili pirjane crvene paprike s parmezanom.
Gastroenterolog objasnio kako izgleda njegov doručak i tvrdi da je odličan za probavu
3. Pileći bataci u "košuljici" od sezama i soje
Potrebni sastojci:
5-6 bataka
2 žlice sezamovog ulja
žlica soja umaka
žličica smeđeg šećera
kajenskog papra, soli po ukusu
1 režanj nasjeckanog češnjaka
Priprema:
Pećnicu ugrijati na 220°C. Piletinu oprati, posušiti i složiti u lim za pečenje kojeg je potrebno premazati uljem.
pomiješati sezamovo ulje, sojiin umak, smeđi šećer, kajenski papar te sitno sjeckani češnjak.
Dobro izmiješati i smjesom dobro premazati batke. Peći oko 30 min dok se batci lagano ne počnu karamelizirati po površini, a tijekom pečenja ih u dva-tri navrata okrenuti i premazivati preostalom marinadom.
Poslužite toplo uz prilog po želji
4. Piletina u medu i senfu
Potrebni sastojci
1 žlica senfa Dijon
1 žlica meda
2 žlice majoneze
1 žličica vegete
4 komada bijelog pilećeg mesa
Priprema:
U plitkoj posudi pomiješajte senf, med, majonezu i vegetu. Ostavite malu količinu smjese sa strane.
Svaki komad piletine dobro umočite u smjesu te prebacite na lagano nauljenu i dobro zagrijanu grill tavu.
Pecite otprilike 15-ak minuta
Poslužite uz omiljenu salatu ili krumpir
Comments
Post a Comment