Potrebni sastojci:
Šolja (250 ml) omekšalog putera
80 g poluslatke čokolade, sitno iseckane
Šolja šećera
½ šolje kakao praha
½ šolje maskarpone ili nekog drugog krem sira
3 jaja
2 kašike vanila ekstrakta
½ šolje brašna
Malo soli
Za čokoladni preliv
160 g čokolade, sitno naseckane
6 kašika slatke pavlake
3 kašike putera
Rernu uključiteda se greje na 160 C, a četvrtastu tepsiju namastite i prekrijte masnim papirom.
Puter i čokoladu za koru topite na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Kad je čokolada otopljena dodajte joj šećer i mešajte na pari dok se šećer potpuno ne rastopi. Sklonite smesu sa pare pa umešajte krem sir, vanila ekstrakt i jaja pa mešajte žicom za mućenje dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Brašno, kakao prah i so promešajte, pa dodajte smesi od čokolade i sira, mešajte da ne bude grudvica, pa tako pripremljeno testo prelijte u kalup za pečenje i pecite 40-50 minuta.
Kad je kolač pečen izvadite ga iz
kalupa da se hladi, a vi u međuvremenu pripremite preliv.
Jednostavno, na šporetu zagrejte pavlaku i puter, do tačke ključanja, pa tom mešavinom prelijte komadiće čokolade i mešajte dok se sve ne sjedini pa odmah prelijte preko kolača.
Poslužite sa kuglom sladoleda od vanile.
Comments
Post a Comment