Što vam treba od sastojaka?
220 grama glatkog brašna
85 grama kakao praha
150 grama šećera
3 žličice praška za pecivo (1 vrećica)
130 grama biljnog ulja ili rastopljenog maslaca
550 grama tople vode
Kako se priprema ovaj kolač? Brašno i kakao prah prospite kroz sito da se riješite svih mogućih grudica. Dodajte šećer i prašak za pecivo te promiješajte. U suhe sastojke dodajte mokre: ulje/maslac i vodu. Sve zajedno miksajte mikserom ili ručnom miješalicom. Uzmite vatrostalnu posudu koja će vam poslužiti kao kalup te u nju dodajte smjesu, ali je prije toga malo premažite maslacem i brašnom. Stavite u mikrovalnu ili običnu pećnicu na otprilike 3 minute na 160 stupnjeva. Na pola pečenja malo protresite posudu. Kad se torta malo ohladi, stavite je na pladanj ili dasku te prelijte čokoladnom glazurom (rastopljenom čokoladom po želji s malo maslaca). To je to! Tortu možete poslužiti sa svježim voćem i malo šlaga, a vaši vam ukućani neće vjerovati da ste je 'ispekli' u mikrovalnoj. Dobar tek!
Comments
Post a Comment