Skip to main content

Da li sve vreme šminkate oči pogrešno?


Posle ovogteksta ćete verovatno voleti da se šminkate malo više nego pre...

1. Istaknite obrve
Da biste istakli svoje obrve, koje daju predivan efekat celokupnom izgledu oka, dodajte mat ili sjajnu senku odmah ispod linije obrva.

2. Oživite kapak oka
Izaberite glavnu boju senke koja će se slagati uz vaš stajling ili boju oka i dodajte liniju ajlajnera ako želite.

3. Dodavanje dimenzije oku
Između čeone kosti (na kojoj se nalaze obrve) i kapka nalazi se deo na koji treba staviti tamniju boju senke. Na ovaj način ćete dati dubinu i dimenziju celokunom izgledu oka.

4. Spoljni “V” deo oka
Ako ne znate gde se tačno nalazi ovaj deo, samo se prisetite gde vam se završava ajlajner, kada izvučete “mačkastu” liniju. Ovde se takođe dodaje tamnija senka, kako bi se takođe izvukao taj mačkasti izgled.

5. Definišite gornju liniju trepavica
Ovo je deo u kojem nastupa opet ajlajner ili krejon. Dodajte ga malo, kako biste naglasili tu liniju i kako bi vam oči izgledale veće, a boja istaknutija.

6. Donja linija trepavica/unutrašnji deo donjeg kapka
Za još veći izgled očiju, dodajte senku u nude ili beloj boji, a sa spoljne ivice može dodati i malo crnog krejona ili senke - za dramatičniji izgled.

7. Definišite donje trepavice
Ovo vas može zbuniti i lako je ovaj deo pomešati sa donjom linijom trepavica. Tačno se u stvari misli na deo koji je tik ispod donjih trepavica. Blago nanesite tamniju senku u tankom sloju kako biste upotpunili izgled “većeg oka”.

8. Unutrašnji ugao oka
U samom uglu oka, dodajte malo sjajnije senke ili bledo “nude” boju koja će otvoriti vaše oko i osvežiti celokupan izgled.

Comments

Popular posts from this blog

Recept za 'običan' čizkejk (Cheesecake)

Potrebno vam je: Kora: 300 g mlevenog keksa 125 g maslaca 2 kašike šećera u prahu Fil: 450 g krem sira 500 ml slatke pavlake 250 g šećera u prahu 1 kesica želatina Za preliv: 400 g miks šumskog voća 100 ml vode 4 kašike kristal šećera 1 želatin Priprema: Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte. Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice. Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.

ZELJANICA NA 5: Mekana i ukusna, a priprema se za tren, od gotovih kora

Sastojci: 500 g kora 500 g sira 500 g špinata 5 jaja 50 ml jogurta 50 ml ulja 5 žlica kukuruznog griza (krupice) sol i biber po ukusu Priprema: U prikladnu posudu staviti sir, jaja, jogurt, ulje, kukuruzni griz i dobro izmiksati. Malo smjese ostavite sa strane za premazivanje zeljanice izvana, a zatim dodajte sitno isjeckan špinat. UZmite jednu koru, malo je premažite uljem, pa preko nje stavite drugu koru. Zatim rasporedite dio smjese, zamotajte i stavite u lim za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore i smjesu. Pitu prije pečenja premažite dijelom smjese koji ste ostavili sa strane. Peče se na 220° 30-40 minuta, ovisno o snazi pećnice.

PLAZMA TORTA

SASTOJCI 300 gr mljevenog Plazma keksa KORE SA PLAZMA KEKSOM: 12 bjelanjaka 12 žlica šećera 12 žlica mljevenog Plazma keksa FIL SA ŽUMANJCIMA: 12 žumanjaka 120 gr šećera 100 gr čokolade KREMA OD PUDINGA: 2 pudinga sa okusom slatkog vrhnja 700 ml mlijeka 4 žlice šećera OSTALO: 250 gr margarina sobne temperature 2 šlaga iz vrećice pripremljena po uputstvu 500 ml vrhnja za šlag PLAZMA TORTA PRIPREMA 1. Za kore izradite 4 bjelanjka u čvrsti snijeg, te dodajte postepeno 4 žlice šećera, ubacite i 4 žlice mljevenog keksa koji lagano sjedinite sa pjenjačom. Keks za kore uzimate od onih 300 gr. 2. U kalup od 24 cm rasporedite smjesu, te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta. 3. Ponovite postupak još dva puta, tako da dobijete na kraju tri kore. 4. Za fil žumanjke pjenasto izradite sa šećerom i kuhajte na pari nekih 15-20 minuta. 5. U vruće dodajte čokoladu koju miješate dok se ne istopi. 6. Ostavite da se ohladi. 7. Pripremite kr...