Oni koji se razumiju u kuhanje i hranu kažu da je francuski omlet najukusniji od svih. Zašto? Pečenje takvog omleta traje oko 90 sekundi. Izvana treba biti gladak i svjetlucavo žut, a izunutra kremast i mekan. Takav je omlet iznimno ukusan, a za cjelovitu pripremu treba dvije minute. Dakle, nemate opravdanja da nemate vremena za pripremu. A evo i kako se to radi.
Korak prvi: Miješajte i dobro rasprostrite
Žustro i neprestano miješajte jaja kako ne bi nastale grudice. Nagnite posudu tako da jaja ispune cijelo dno tave.
Korak drugi: Presavijte rub
Kad je jaje dovoljno ispečeno (sa stražnje strane, a s prednje mora izgledati vlažno i pomalo sirovo), presavijte rub prema sredini posude.
Korak treći: Zarolajte omlet do kraja
Nakon što ste došli do sredine posude, zarolajte omlet do kraja u oblik valjka, a potom ga prebacite na tanjur na kojemu ćete ga servirati. Neka rub tog valjka od omleta bude skriven na dnu tanjura, a okrugla stana bez ruba neka bude na površini tanjura.
Comments
Post a Comment