Sastojci:
50 g kinoe
1 pileća prsa
3 srednje šargarepe
nekoliko većih listova kelja
nekoliko većih listova svežeg kupusa
1 sveža paprika
4 kašike maslinovog ulja
4 kašike sirćeta
mala kašika senfa
so i biber
malo pinjola ili naseckanih orašastih plodova (orasi, lešnici ili bademi)
Priprema:
Kinou skuvajte prema uputstvu, ohladite i stavite u činiju u kojoj ćete pripremati salatu. Pileća prsa isecite na komade i prepecite na malo masnoće. Kada je piletina gotova, izvadite je i dodajte kinoi. Na preostaloj masnoći od pečenja piletine kratko ispržite šargarepu iseckanu na tanje listiće. Iseckajte kelj, kupus i svežu papriku. Dodajte ih preostalim namirnicama. Umutite dresing od ulja, sirćeta, senfa, bibera i soli. Dodajte mu kratko tostirane pinjole ili šaku naseckanih orašastih plodova. Prelijte ga preko salate i dobro promešajte.
Savet:
Meso možete zameniti ribom. Dobar izbor su, između ostalog, losos ili tuna. Umesto kinoe koristite kus-kus. Salati možete da dodate paradajz, sveže krastavce, tikvice, mladi grašak ili bilo koje drugo sezonsko letnje povrće po želji.
Comments
Post a Comment