Skip to main content

Koji si tip građe? Izračunaj!


Nisi zadovoljna svojim odrazom u ogledalu, a iz kabine u prodavnicama uglavnom izlaziš vraćajući naramak stvari koje si isprobavala - krajnje je vreme da promeniš pristup. Tvoje telo nikako ne bi smelo da bude razlog za očaj jer uvek možeš da ga oblikuješ vežbanjem, odgovarajućim načinom ishrane ili naprosto odećom koja će laskati tvojoj figuri.

Izbor modela i krojeva koji ti najbolje odgovaraju zapravo je mnogo jednostavniji nego što misliš. Dovoljno je poznaješ svoje mere i da nastojiš da ih vizuelno uskladiš kako bi delovale proporcionalno. Dakle, ako si tip kruške i imaš male grudi i veće bokove, onda odaberi košulje s volanima, široke kragne i sve što će gornji deo tvog tela učiniti vizuelno većim, odnosno proporcionalnim s bokovima.

Naravno, malo će se nas 100 odsto pronaći u jednom od pet tipova jer smo ili visoke ili niske, imamo duge ili kraće noge i trup i tako dalje. Uosatalom, kad je reč o našem sopstvenom telu teško je biti objektivan i uglavnom smo previše kritične. Zato je najbolje problemu pristupiti egzaktno i uzeti metar u ruke! Sajt thebestshophr.com, savetuje kako to najlakše uraditi.

Potrebno ti je: zapisani rezultati merenja grudi, struka i bokova, digitron, papir i olovka.

Podeli obim bokova sa obimom struka (bokovi/struk)
Podeli obim grudi sa obimom struka (grudi/struk)
Podeli obim struka sa obimom bokova (struk/bokovi)
Podeli obim struka sa obimom grudi (struk/grudi)

Kako da se izmeriš:

- Meri se nakon jela, ručka ili večere, kako bi brojke bile što realnije, a kod merenja uvek izdahni.
- Izmeri grudi opasujući se metrom ispod pazuha preko sredine grudnog koša što je obično na bradavicama.
- Širina struka meri se postavljanjem metra 2,5 centimetra iznad pupka.
- Bokove meri na mestu gde su najširi.

REZULTATI:

Jabuka - ako je rezultat odnosa obima struk/grudi ili struk/bokovi veći od 0,75 a grudi šire od bokova
Kruška - ako je rezultata odnosa bokovi/struk veći od 1,25 a odnos struk/grudi je iznad 0,75
Peščani sat - ako se odnos obima grudi i bokova razlikuje plus - minus do pet centimetara, a razemer struk/bokovi i struk/grudi je manji od 0,75.
Pravougaonik - ako je razmer struk/bokovi i struk/grudi iznad 0,75 a obim grudi i bokova se razlikuje za plus - minus do pet centimetara.
Jagoda - ako je razmer obima grudi/struk iznad 1,25 a odnos struk/bokovi veći od 0,75


Kruška
Bokovi i bedra centralni su deo tvog tela na koji treba da se fokusiraš kako bi odvratila pažnju od oblih bedara na gornji deo tela. Drugim rečima, gornjem delu moraš odećom da daš na volumenu (volani, krojevi sečeni ispod prsa i sl. kako bi tvoj struk izgledao još uži, a bokovi i guza bili u simetriji s grudim košem i ramenima. Ovaj tip građe je poznat i kao trougao.

Jagoda

Široka ramena i/ili velike grudi i uski bokovi ono su što se danas smatra najpoželjnijom telesnom konstrukcijom. Uski bokovi i široka ramena mogu ti dati atletski, pa čak i dečački izgled. Pune suknje i pantalone širokih nogavica dodače ti obline tamo gde možda nedostaju i uskladiti tvoje telesne proporcije. Ovaj tip građe je poznat i kao obrnuti trougao.

Pravougaonik

Ramena i grudi su ti iste ili otprilike iste veličine kao i bokovi, struk nije naglašen i samo je 2,5 do 20 centimetara uži od grudi. Imš snažnu figuru i kad se gojiš višak se ravnomerno raspoređuje po telu. Ovakva građa je inače tipična za žene kako stare, nakon porođaja i kad se debljaju. Trik je u tome da naglasiš struk kako bi dobila obline i da nosiš suknje iznad ili do kolena, nikako duže.

Pešcani sat

Ova vrsta građe smatra se idealnom zbog skladnih proporcija. Gornji i donji deo tela su u istoj meri, a za razliku od kruške i jagode kod tebe ne postoji deo tela koji odvlači pažnju. Osim tvog uskog i ženstvenog struka, naravno. Idealna si lutka za odevanje jer se kreatori ubijaju od posla kako bi svojim krojevima stvorili upravo ovakvu konstrukciju za svaku ženu. Tebi sve dobro stoji, a strukiranim krojevima i kaiševima naglasićeš svoju ženstvenu figuru.

Jabuka

Tebi kao da se sve skuplja oko struka zbog čega gornji deo tvog tela izgleda veći od donjeg. Često se ova građa pogrešno smatra bujnom i rezervisanom samo za one sa prekomernom težinom, međutim, isti tip građe imaju Anđelina Džoli i Nikol Kidman. Izduži svoje telo dekolteom isečenim u V i dugačkim, okomito postavljenim printom i detaljima.

Comments

Popular posts from this blog

PLAZMA TORTA

SASTOJCI 300 gr mljevenog Plazma keksa KORE SA PLAZMA KEKSOM: 12 bjelanjaka 12 žlica šećera 12 žlica mljevenog Plazma keksa FIL SA ŽUMANJCIMA: 12 žumanjaka 120 gr šećera 100 gr čokolade KREMA OD PUDINGA: 2 pudinga sa okusom slatkog vrhnja 700 ml mlijeka 4 žlice šećera OSTALO: 250 gr margarina sobne temperature 2 šlaga iz vrećice pripremljena po uputstvu 500 ml vrhnja za šlag PLAZMA TORTA PRIPREMA 1. Za kore izradite 4 bjelanjka u čvrsti snijeg, te dodajte postepeno 4 žlice šećera, ubacite i 4 žlice mljevenog keksa koji lagano sjedinite sa pjenjačom. Keks za kore uzimate od onih 300 gr. 2. U kalup od 24 cm rasporedite smjesu, te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta. 3. Ponovite postupak još dva puta, tako da dobijete na kraju tri kore. 4. Za fil žumanjke pjenasto izradite sa šećerom i kuhajte na pari nekih 15-20 minuta. 5. U vruće dodajte čokoladu koju miješate dok se ne istopi. 6. Ostavite da se ohladi. 7. Pripremite kr...

Recept za 'običan' čizkejk (Cheesecake)

Potrebno vam je: Kora: 300 g mlevenog keksa 125 g maslaca 2 kašike šećera u prahu Fil: 450 g krem sira 500 ml slatke pavlake 250 g šećera u prahu 1 kesica želatina Za preliv: 400 g miks šumskog voća 100 ml vode 4 kašike kristal šećera 1 želatin Priprema: Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte. Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice. Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.

ZELJANICA NA 5: Mekana i ukusna, a priprema se za tren, od gotovih kora

Sastojci: 500 g kora 500 g sira 500 g špinata 5 jaja 50 ml jogurta 50 ml ulja 5 žlica kukuruznog griza (krupice) sol i biber po ukusu Priprema: U prikladnu posudu staviti sir, jaja, jogurt, ulje, kukuruzni griz i dobro izmiksati. Malo smjese ostavite sa strane za premazivanje zeljanice izvana, a zatim dodajte sitno isjeckan špinat. UZmite jednu koru, malo je premažite uljem, pa preko nje stavite drugu koru. Zatim rasporedite dio smjese, zamotajte i stavite u lim za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore i smjesu. Pitu prije pečenja premažite dijelom smjese koji ste ostavili sa strane. Peče se na 220° 30-40 minuta, ovisno o snazi pećnice.