Lagan, sočan, kremast kolač sukusnom kremom od vrhnja (slatkog i kiselog) i sa mljevenog plazma keksa.
Sastojci:
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike kakaa
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
3 dl čokoladnog mlijeka
Fil:
200 g šećera u prahu
2,5 dl slatkog vrhnja
300 g mljevenog keksa (najbolje Plazma)
4 dl kiselog vrhnja
Dekoracija:
2,5-3 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Kora:
Umutiti jaja sa šećerom u pijenastu smjesu.
Potom dodati ulje, te lagano umješati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smijesu za koru.
Peći u zagrijanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta.
Pečenu koru preliti hladnim čokoladnim mlijekom.
Fil:
Umutiti slatko vrhnje zatim dodati šećer u prahu, kiselo vrhnje i mljeveni keks, pa sve sjediniti.
Preko ohlađene kore sipati fil i poravnati.
Dekoracija:
Slatko vrhnje umutiti u šlag i premazati kolač.
Ukrasiti po želji.
Comments
Post a Comment