Skip to main content

NUTELLA KOLAČ: Planetarno popularna slastica od samo dva sastojka


Sastojci:

5 jaja
300 g Nutelle
Priprema:

Odmjeriti 300 g Nutelle.
U prikladnoj zdjeli 4 jaja mutite mikserom 6 minuta, i to na najvećoj brzini. Pri tome bi se volumen jaja trebao povećati tri puta.
Nutellu zagrijati u mikrovalnoj pećnici 20 sekundi.
Ulijte 1/3 umućenih jaja u Nutellu i umiješajte, pa postupak ponavljajte dok ne sjedinite sve sastojke. Trebate dobiti ujednačenu smjesu, ali nemojte koristiti mikser i ne miješati predugo.
Ulijte u kalup za pečenja i pecite 20 do minuta na 180 ⁰C.

Comments

Popular posts from this blog

Recept za 'običan' čizkejk (Cheesecake)

Potrebno vam je: Kora: 300 g mlevenog keksa 125 g maslaca 2 kašike šećera u prahu Fil: 450 g krem sira 500 ml slatke pavlake 250 g šećera u prahu 1 kesica želatina Za preliv: 400 g miks šumskog voća 100 ml vode 4 kašike kristal šećera 1 želatin Priprema: Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte. Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice. Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.

ZELJANICA NA 5: Mekana i ukusna, a priprema se za tren, od gotovih kora

Sastojci: 500 g kora 500 g sira 500 g špinata 5 jaja 50 ml jogurta 50 ml ulja 5 žlica kukuruznog griza (krupice) sol i biber po ukusu Priprema: U prikladnu posudu staviti sir, jaja, jogurt, ulje, kukuruzni griz i dobro izmiksati. Malo smjese ostavite sa strane za premazivanje zeljanice izvana, a zatim dodajte sitno isjeckan špinat. UZmite jednu koru, malo je premažite uljem, pa preko nje stavite drugu koru. Zatim rasporedite dio smjese, zamotajte i stavite u lim za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore i smjesu. Pitu prije pečenja premažite dijelom smjese koji ste ostavili sa strane. Peče se na 220° 30-40 minuta, ovisno o snazi pećnice.

Baklava bez kora

Sastojci: • 4 soljice ulja • 3 soljice griza • 6 soljica mlijeka ako hoćete da vam ova baklava bude posna onda koristite sojino mlijeko • 4 soljice brasna • 1 prasak za pecivo • 200 gr. grozdjica • 200 gr. mljeveni oraha Soljice skroz male koristit ili fildzane. Agda: • 300 gr. secera • 350 ml. vode U vecu posudu dodavat sastojke kako su napisani i mutit. Namastit tepsiju,istrest tijesto i pec oko 35-40 minuta na 180 C Skuhat agdu i vrucu baklavu zalit vrucom agdom. Isjec na kocke i stavit u frizider da se potpuno ohladi.