Skip to main content

PILEĆE BELO MESO POHOVANO U RERNI


Sastojci za marinadu: 

1 kg pilećeg belog mesa (umesto belog mesa možete da koristite i odkoštane pileće karabatake) 
250 ml mleka
125 ml ulja
1 kašičica soli
1/2 kašičice belog bibera
Sastojci za paniranje: 

50 g putera
150 g brašna
100 g panko mrvica
pola kašičice soli
pola kašičice belog luka u granulama ili prahu
pola kašičice bibera
pola kašičice dimljene paprike
na vrh noža ljuta mlevena paprika
1 kašika začina za piletinu

Priprema: 

Noć pre nego što ćete pripremati piletinu, očistiti od viška masnoće, oprati i osušiti.

Iseći na komade oko 4 cm debljine, poređati u veći sud.

Viljuškom sjediniti mleko, ulje, so i beli biber, preliti preko mesa, pokriti providnom folijom i ostaviti preko noći u frižider. Kad ste u mogućnosti, okrenuti piletinu u marinadi.

Piletinu možete da ostavite u celim komadima i da ih sečete kad izvadite iz marinade.

Kad ste spremni da piletinu pripremate ovako mariniranu piletinu možete da pečete u rerni ali pre toga je otresite od viška mleka.

U veliku kesu za zamrzivač sipajte sve sastojke, osim putera. Zatvorite kesu i sve dobro protresite.

Blago oceđene parčiće mesa staviti u kesu, ali nemojte sve od jednom, protresite kesu da se masa obavije oko mesa.
U pekač staviti puter, koji ste isekli na kockice i stavite u rernu, koju ste uključili da se greje na 200°C da se otopi. Kad se otopio, izvaditi pekač iz rerne i okretati ga da porumeni svuda podjednako i stranice i dno dobro podmaže. Umesto putera možete koristiti sprej za pečenje.


Naređati piletinu u pekač, ali ostaviti okolo da ima malo mesta, jer piletina treba da se ispeče i porumeni svuda podjednako, ako ih stavite jedno pored drugog, mesto gde se sastavljaju neće biti baš lepo rumeno.

Peći oko 25 minuta i na pola pečenja okrenuti. Pečena piletina treba blago da porumeni.

Poslužiti je toplu, posuti sa malo iseckanog peršuna, sa nekim umakom po vašem izboru. ( može mešavina sosa za roštilj i kečupa, sa dodatkom vrlo malo ljutog sosa).

Prilog može da bude domaći pomfrit ili šta vi već volite, može i pire krompir i brokoli kuvan na pari.

Comments

Popular posts from this blog

PLAZMA TORTA

SASTOJCI 300 gr mljevenog Plazma keksa KORE SA PLAZMA KEKSOM: 12 bjelanjaka 12 žlica šećera 12 žlica mljevenog Plazma keksa FIL SA ŽUMANJCIMA: 12 žumanjaka 120 gr šećera 100 gr čokolade KREMA OD PUDINGA: 2 pudinga sa okusom slatkog vrhnja 700 ml mlijeka 4 žlice šećera OSTALO: 250 gr margarina sobne temperature 2 šlaga iz vrećice pripremljena po uputstvu 500 ml vrhnja za šlag PLAZMA TORTA PRIPREMA 1. Za kore izradite 4 bjelanjka u čvrsti snijeg, te dodajte postepeno 4 žlice šećera, ubacite i 4 žlice mljevenog keksa koji lagano sjedinite sa pjenjačom. Keks za kore uzimate od onih 300 gr. 2. U kalup od 24 cm rasporedite smjesu, te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta. 3. Ponovite postupak još dva puta, tako da dobijete na kraju tri kore. 4. Za fil žumanjke pjenasto izradite sa šećerom i kuhajte na pari nekih 15-20 minuta. 5. U vruće dodajte čokoladu koju miješate dok se ne istopi. 6. Ostavite da se ohladi. 7. Pripremite kr...

ZELJANICA NA 5: Mekana i ukusna, a priprema se za tren, od gotovih kora

Sastojci: 500 g kora 500 g sira 500 g špinata 5 jaja 50 ml jogurta 50 ml ulja 5 žlica kukuruznog griza (krupice) sol i biber po ukusu Priprema: U prikladnu posudu staviti sir, jaja, jogurt, ulje, kukuruzni griz i dobro izmiksati. Malo smjese ostavite sa strane za premazivanje zeljanice izvana, a zatim dodajte sitno isjeckan špinat. UZmite jednu koru, malo je premažite uljem, pa preko nje stavite drugu koru. Zatim rasporedite dio smjese, zamotajte i stavite u lim za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore i smjesu. Pitu prije pečenja premažite dijelom smjese koji ste ostavili sa strane. Peče se na 220° 30-40 minuta, ovisno o snazi pećnice.

Recept za 'običan' čizkejk (Cheesecake)

Potrebno vam je: Kora: 300 g mlevenog keksa 125 g maslaca 2 kašike šećera u prahu Fil: 450 g krem sira 500 ml slatke pavlake 250 g šećera u prahu 1 kesica želatina Za preliv: 400 g miks šumskog voća 100 ml vode 4 kašike kristal šećera 1 želatin Priprema: Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte. Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice. Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.