Skip to main content

Recept za brzu čokoladnu tortu od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji


Sastojci za biskvit

2 žlice kakaa
2 čaše tekućeg jogurta (onaj od 180 g)
2 žličice sode
2 čaše šećera
2 čaše oštrog brašna (može i glatko brašno, isto ispadne dobar biskvit)
Po želji dodatno za biskvit nakon pečenja

sok 1 naranče
Čokoladni preljev

500 ml slatkog vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
po želji: korica 1 naranče

Priprema

pećnicu zagrijte na 200°C.
sve sastojke za biskvit izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom u jednoj posudi.
smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm te stavite peći oko 20-25 minuta, zavisno od pećnice. Najbolje da provjerite čačkalicom ili nožićem, ako izlaze suhi, gotovo je.
pečenu toplu tortu, ako želite, možete preliti sokom jedne naranče za dodatan okus
preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i ako želite, koricu naranče
miješajte dok ne dobijete glatku kremu pa prelijte preko još tople torte koju ste ostavili u kalupu jer će biti tekuće
tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa je kasnije premjestite u hladnjak za brže hlađenje 
tek kasnije, kada se krema stegnula, maknite stranice kalupa. 

Comments

Popular posts from this blog

PLAZMA TORTA

SASTOJCI 300 gr mljevenog Plazma keksa KORE SA PLAZMA KEKSOM: 12 bjelanjaka 12 žlica šećera 12 žlica mljevenog Plazma keksa FIL SA ŽUMANJCIMA: 12 žumanjaka 120 gr šećera 100 gr čokolade KREMA OD PUDINGA: 2 pudinga sa okusom slatkog vrhnja 700 ml mlijeka 4 žlice šećera OSTALO: 250 gr margarina sobne temperature 2 šlaga iz vrećice pripremljena po uputstvu 500 ml vrhnja za šlag PLAZMA TORTA PRIPREMA 1. Za kore izradite 4 bjelanjka u čvrsti snijeg, te dodajte postepeno 4 žlice šećera, ubacite i 4 žlice mljevenog keksa koji lagano sjedinite sa pjenjačom. Keks za kore uzimate od onih 300 gr. 2. U kalup od 24 cm rasporedite smjesu, te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta. 3. Ponovite postupak još dva puta, tako da dobijete na kraju tri kore. 4. Za fil žumanjke pjenasto izradite sa šećerom i kuhajte na pari nekih 15-20 minuta. 5. U vruće dodajte čokoladu koju miješate dok se ne istopi. 6. Ostavite da se ohladi. 7. Pripremite kr

ZELJANICA NA 5: Mekana i ukusna, a priprema se za tren, od gotovih kora

Sastojci: 500 g kora 500 g sira 500 g špinata 5 jaja 50 ml jogurta 50 ml ulja 5 žlica kukuruznog griza (krupice) sol i biber po ukusu Priprema: U prikladnu posudu staviti sir, jaja, jogurt, ulje, kukuruzni griz i dobro izmiksati. Malo smjese ostavite sa strane za premazivanje zeljanice izvana, a zatim dodajte sitno isjeckan špinat. UZmite jednu koru, malo je premažite uljem, pa preko nje stavite drugu koru. Zatim rasporedite dio smjese, zamotajte i stavite u lim za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore i smjesu. Pitu prije pečenja premažite dijelom smjese koji ste ostavili sa strane. Peče se na 220° 30-40 minuta, ovisno o snazi pećnice.

Recept za 'običan' čizkejk (Cheesecake)

Potrebno vam je: Kora: 300 g mlevenog keksa 125 g maslaca 2 kašike šećera u prahu Fil: 450 g krem sira 500 ml slatke pavlake 250 g šećera u prahu 1 kesica želatina Za preliv: 400 g miks šumskog voća 100 ml vode 4 kašike kristal šećera 1 želatin Priprema: Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte. Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice. Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.