Sastojci za biskvit
2 žlice kakaa
2 čaše tekućeg jogurta (onaj od 180 g)
2 žličice sode
2 čaše šećera
2 čaše oštrog brašna (može i glatko brašno, isto ispadne dobar biskvit)
Po želji dodatno za biskvit nakon pečenja
sok 1 naranče
Čokoladni preljev
500 ml slatkog vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
po želji: korica 1 naranče
Priprema
pećnicu zagrijte na 200°C.
sve sastojke za biskvit izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom u jednoj posudi.
smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm te stavite peći oko 20-25 minuta, zavisno od pećnice. Najbolje da provjerite čačkalicom ili nožićem, ako izlaze suhi, gotovo je.
pečenu toplu tortu, ako želite, možete preliti sokom jedne naranče za dodatan okus
preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i ako želite, koricu naranče
miješajte dok ne dobijete glatku kremu pa prelijte preko još tople torte koju ste ostavili u kalupu jer će biti tekuće
tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa je kasnije premjestite u hladnjak za brže hlađenje
tek kasnije, kada se krema stegnula, maknite stranice kalupa.
Comments
Post a Comment