Skip to main content

Recepttura Nutela kolač bez pečenja - gotov za samo 35 minuta


Sastojci
Podloga:
240 g mljevenog keksa
150 ml mlijeka
160 g maslaca ili margarina
95 g šećera
160 g čokolade za kuhanje
Krema:
380 g krem sira ja sam koristila abc sir
60 g šećera u prahu
760 ml slatkog vrhnja
240 g Nutelle
Glazura:
200 ml slatkog vrhnja
200 g mliječne čokolade

Upute
Prvo treba obložiti stijenke kalupa dimenzija 25x25 centimetara (ili nekog sličnih dimenzija) prozirnom folijom.
Na dno kalupa staviti papir za pečenje.
Zatim treba napraviti podlogu.
U širu posudu na štednjaku sipati mlijeko, dodati narezani maslac ili margarin te ubaciti šećer.
Miješati do vrenja da se šećer i maslac otope.
Zatim u posudu dodati natrganu čokoladu za kuhanje i miješati na vatri da se čokolada otopi.
Maknuti s vatre.
Na kraju ubaciti mljeveni keks i sve dobro izmiješati da se dobije jednolična smjesa.
Smjesu prebaciti u kalup te dobro utisnuti i izravnati (možete koristiti čašu, vadilicu za torte ili neki drugi predmet)
Kalup staviti u frižider da se podloga stvrdnjava dok se radi krema.
Za kremu mikserom dobro umutiti krem sir sa šećerom u prahu.
U drugoj, većoj posudi umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag.
U šlag dodati umućeni krem sir te mikserom opet sve sjediniti na najmanjoj brzini.
Dobivenu kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
U jednu polovicu staviti omekšalu Nutellu (sobne temperature) i sve dobro sjediniti mikserom.
Izvaditi podlogu iz frižidera i na nju rasporediti bijelu kremu.
Navući je do rubova i poravnati.
Preko bijele kreme nanijeti tamnu kremu.
I nju pažljivo navući do rubova i poravnati.
Zatim treba izraditi glazuru.
U posudu na štednjaku sipati slatko vrhnje i zagrijati do vrenja.
Posudu zatim maknuti s vatre, ubaciti natrganu mliječnu čokoladu te miješati da se čokolada otopi.
Oprezno sipati glazuru preko kolača i staviti u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja, a najbolje preko noći.

Comments

Popular posts from this blog

PLAZMA TORTA

SASTOJCI 300 gr mljevenog Plazma keksa KORE SA PLAZMA KEKSOM: 12 bjelanjaka 12 žlica šećera 12 žlica mljevenog Plazma keksa FIL SA ŽUMANJCIMA: 12 žumanjaka 120 gr šećera 100 gr čokolade KREMA OD PUDINGA: 2 pudinga sa okusom slatkog vrhnja 700 ml mlijeka 4 žlice šećera OSTALO: 250 gr margarina sobne temperature 2 šlaga iz vrećice pripremljena po uputstvu 500 ml vrhnja za šlag PLAZMA TORTA PRIPREMA 1. Za kore izradite 4 bjelanjka u čvrsti snijeg, te dodajte postepeno 4 žlice šećera, ubacite i 4 žlice mljevenog keksa koji lagano sjedinite sa pjenjačom. Keks za kore uzimate od onih 300 gr. 2. U kalup od 24 cm rasporedite smjesu, te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta. 3. Ponovite postupak još dva puta, tako da dobijete na kraju tri kore. 4. Za fil žumanjke pjenasto izradite sa šećerom i kuhajte na pari nekih 15-20 minuta. 5. U vruće dodajte čokoladu koju miješate dok se ne istopi. 6. Ostavite da se ohladi. 7. Pripremite kr

ZELJANICA NA 5: Mekana i ukusna, a priprema se za tren, od gotovih kora

Sastojci: 500 g kora 500 g sira 500 g špinata 5 jaja 50 ml jogurta 50 ml ulja 5 žlica kukuruznog griza (krupice) sol i biber po ukusu Priprema: U prikladnu posudu staviti sir, jaja, jogurt, ulje, kukuruzni griz i dobro izmiksati. Malo smjese ostavite sa strane za premazivanje zeljanice izvana, a zatim dodajte sitno isjeckan špinat. UZmite jednu koru, malo je premažite uljem, pa preko nje stavite drugu koru. Zatim rasporedite dio smjese, zamotajte i stavite u lim za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore i smjesu. Pitu prije pečenja premažite dijelom smjese koji ste ostavili sa strane. Peče se na 220° 30-40 minuta, ovisno o snazi pećnice.

Recept za 'običan' čizkejk (Cheesecake)

Potrebno vam je: Kora: 300 g mlevenog keksa 125 g maslaca 2 kašike šećera u prahu Fil: 450 g krem sira 500 ml slatke pavlake 250 g šećera u prahu 1 kesica želatina Za preliv: 400 g miks šumskog voća 100 ml vode 4 kašike kristal šećera 1 želatin Priprema: Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte. Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice. Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.