Za biskvit na najvećoj brzini izmiksati 8 bjelanjaka, 150 gr šećera i 2 velike jušne žlice jabučnog octa. Kada su bjelanci čvrsti, gusti i sjajni, bez grudica, smanjiti brzinu te dodati 80 gr bijelog glatkog brašna, 200 gr mljevenih oraha, 2 žumanjka i 1 prašak za pecivo, te žličicu cimeta.
Sve skupa peći u obruču za torte na 160 stupnjeva oko 45 min ili da vam je lakše kasnije kod rezanja, u 4 puta po 10-12 min na istoj temperaturi.
Za čokoladni premaz: 300 ml slatkog vrhnja grijati do vrenja, ali da ne prokuha, te dodati 300 gr tamne čokolade, maknuti s vatre. Kada se to dvoje umiješa, dodati 6 žumanjaka, te pustiti da se malo ohladni na sobnoj temperaturi.
Kada su kore ispečene, ohlađene i spremne za mazanje, napraviti kremu od 350 ml slatkog vrhnja koji miksamo dok se ne zgusne i tada umiješati 100 gr šećera u prahu, 150 gr mascarponea, koricu i sok od jedne naranče.
Kore slagati u obruču i mazati prvo čokoladni pemaz pa kremu i tako sve do vrha. S ostatkom kreme ukrasiti tortu te posuti orasima po želji.
U slast!
Comments
Post a Comment