Sastojci:
Biskvit:
6 velikih bjelanjaka
250 g šećera
50 g gustina
100 g brašna, pola oštro pola glatko
2 žličice praška za pecivo
2 vanilin šećera
80 ml ulja
1 žlica octa
Stracciatella krema:
1 l slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade
3 vrećice mljevene želatine
400 g milerama ili kiselog vrhnja
300 ml mlijeka
35 g šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Bjelanjke čvrsto istući s prstohvatom soli, dodati šećer, vanilin šećer i prosijano brašno s praškom za pecivo i gustinom.
Umijesati lagano kuhačom, dodati lagano ulje i na kraju ocat.
Peći u velikom limu 38×32 cm 15-ak minuta na 170 °C.
Za kremu pomiješati želatinu sa 100 ml vode i ostaviti da nabubri.
Zakuhati mlijeko sa šećerom i vanilin šećerom.
Maknuti s vatre i umiješati želatinu. Miješati dok se ne otopi, ali ne na vatri.
Izraditi slatko vrhnje da dobijete čvrst šlag.
Ako se mlijeko prohladilo, umiješati u njega mileram, pa tu smjesu lagano ulijevati u šlag, miješajući mikserom.
Naribati čokoladu u kremu, pa je razmazati po biskvitu.
Ukrasiti po želji, npr. sa 100 g naribane čokolade.
Comments
Post a Comment