Skip to main content

Test ličnosti: Ono šta prvo ugledate otkriva vašu istinsku ličnost


Pred vama se nalazi jedan zanimljiv psihološki test. Pogledajte sliku ispod i zapamtite šta vam je na njoj prvo zapalo za oko. 

Šta vidite na ovoj slici?

Leptir - kreativni i optimistični

Vi ste kreativna osoba koja ima bujnu maštu. Vi uvijek gledate stvari sa vedrije strane i snažna ste podrška ljudima kada su tužni ili klonu duhom. Iako se ponekad možda osjećate malo depresivno i opterećeno konstantnim optimizmom, duboku u sebi znate da u vama ima mnogo sreće. Najbolji poslovi za vas uključuju pisanje, slikanje i stvaranje. 

Lice - introvertni i inteligentni

Vi ste veoma inteligentna osoba. Uvijek gledate detalje kako biste otkrili zašto nešto ne funkcionira i kako biste ga učinili boljim. Uvijek pronalazite najbolje i najefikasnije načine za rješavanje problema i drugi vas mogu doživljavati kao perfekcionistu. Vaša introvertnost potiče od preterane stimulacije vašeg uma kada ste među ljudima ili u gužvi, jer vam sposobnost da primećujete detalje crpi energiju. Najbolji poslovi za vas uključuju analiziranje, računanje i inženjering. 

Cvijet ili dva vanzemaljca koja se ljube - sanjari slobodnog duha

Vi ste osoba koja voli da mašta. Razmišljate izvan kutije i dobijate ideje o kojima se niko ne bi usudio da razmišlja. Ne volite da budete vezani za jedno mjesto, jednu vezu ili bilo šta što ograničava vašu tačku gledišta. Volite avanture, isprobavanje novih stvari i učenje o novim temama. Najbolji poslovi za vas uključuju istraživanje, putovanje ili eksperimentiranje. 

Tijelo - senzualni i otvoreni

Vi ste veoma društvena osoba. Vi ste najbolja verzija sebe kada ste okruženi ljudima i u centru pažnje. Volite da pričate priče i delite svoja iskustva sa prijateljima. Volite da pomijerate tijelo, plešete i pomažete drugima. Ne podnostite da budete zaključani u sobi. Vi ste veoma strastveni i romantični. Ne uživa mnogo ljudi u intimnosti kao što vi uživate

Comments

Popular posts from this blog

Recept za 'običan' čizkejk (Cheesecake)

Potrebno vam je: Kora: 300 g mlevenog keksa 125 g maslaca 2 kašike šećera u prahu Fil: 450 g krem sira 500 ml slatke pavlake 250 g šećera u prahu 1 kesica želatina Za preliv: 400 g miks šumskog voća 100 ml vode 4 kašike kristal šećera 1 želatin Priprema: Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte. Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice. Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.

ZELJANICA NA 5: Mekana i ukusna, a priprema se za tren, od gotovih kora

Sastojci: 500 g kora 500 g sira 500 g špinata 5 jaja 50 ml jogurta 50 ml ulja 5 žlica kukuruznog griza (krupice) sol i biber po ukusu Priprema: U prikladnu posudu staviti sir, jaja, jogurt, ulje, kukuruzni griz i dobro izmiksati. Malo smjese ostavite sa strane za premazivanje zeljanice izvana, a zatim dodajte sitno isjeckan špinat. UZmite jednu koru, malo je premažite uljem, pa preko nje stavite drugu koru. Zatim rasporedite dio smjese, zamotajte i stavite u lim za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore i smjesu. Pitu prije pečenja premažite dijelom smjese koji ste ostavili sa strane. Peče se na 220° 30-40 minuta, ovisno o snazi pećnice.

Baklava bez kora

Sastojci: • 4 soljice ulja • 3 soljice griza • 6 soljica mlijeka ako hoćete da vam ova baklava bude posna onda koristite sojino mlijeko • 4 soljice brasna • 1 prasak za pecivo • 200 gr. grozdjica • 200 gr. mljeveni oraha Soljice skroz male koristit ili fildzane. Agda: • 300 gr. secera • 350 ml. vode U vecu posudu dodavat sastojke kako su napisani i mutit. Namastit tepsiju,istrest tijesto i pec oko 35-40 minuta na 180 C Skuhat agdu i vrucu baklavu zalit vrucom agdom. Isjec na kocke i stavit u frizider da se potpuno ohladi.