Skip to main content

"TO SU NAŠA DECA" Bizarni hobi ovog para prerastao je u OPSESIJU i na društvenim mrežama dobijaju jezive poruke


Većina ljudi ima potrebu da se kroz neki hobi opusti od svakodnevnih obaveza, ali kada vam hobi preraste u opsesiju koja je uz to pomalo i bizarna, to baš i nije tako sjajno.

Madlena and Malaki Dresel (35) iz Južne Karoline šokirali su brojne korisnike Instagrama kada su počeli da objavljuju fotografije svoje plastične dece. Naime, ovaj par ima kolekciju od 30 lutaka koje posebno odevaju i onda sa njima prave porodične fotografije.


Njihov Instagram profil prepun je fotografija lutaka koje poziraju u različitim porodičnim situacijama - od slavljenja rođendana uz tortu na tanjiru pa sve do stajanja ispred jelke.


- Ja i suprug smo došli na ideju kako bi bilo super da lutke stavimo u životne situacije. U početku smo to radili iz fore, a onda je postalo ozbiljnije. Puno ljudi objavljuje fotografije svoje porodice pa smo odlučili i mi to da uradimo. Radimo to i kako bismo odgovorili na večno pitanje "A kad ćete vi imati decu?"- kaže Madlena.


Ona i njen suprug u braku su četiri godine, a skupljanje starih stvari velika im je strast. To se pogotovo odnosi na lutke. Često provode dane restaurirajući ih, a dosada su na njih potrošili pravo malo bogatstvo.

- Zajedničke fotografije sa lutkama šaljemo i našoj porodici i prijateljima. Nekada završe i na internetu pa se moram nositi sa komentarima ljudi da su nam fotke jezive, kao i da od njih imaju noćne more. Govore nam i da bi morali da imamo svoju decu. Takve komentare za mog muža, recimo, nikad ne pišu. To je zanimljivo - zaključuje Madlena.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-2951677030089158"
     crossorigin="anonymous"></script>

Comments

Popular posts from this blog

PLAZMA TORTA

SASTOJCI 300 gr mljevenog Plazma keksa KORE SA PLAZMA KEKSOM: 12 bjelanjaka 12 žlica šećera 12 žlica mljevenog Plazma keksa FIL SA ŽUMANJCIMA: 12 žumanjaka 120 gr šećera 100 gr čokolade KREMA OD PUDINGA: 2 pudinga sa okusom slatkog vrhnja 700 ml mlijeka 4 žlice šećera OSTALO: 250 gr margarina sobne temperature 2 šlaga iz vrećice pripremljena po uputstvu 500 ml vrhnja za šlag PLAZMA TORTA PRIPREMA 1. Za kore izradite 4 bjelanjka u čvrsti snijeg, te dodajte postepeno 4 žlice šećera, ubacite i 4 žlice mljevenog keksa koji lagano sjedinite sa pjenjačom. Keks za kore uzimate od onih 300 gr. 2. U kalup od 24 cm rasporedite smjesu, te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta. 3. Ponovite postupak još dva puta, tako da dobijete na kraju tri kore. 4. Za fil žumanjke pjenasto izradite sa šećerom i kuhajte na pari nekih 15-20 minuta. 5. U vruće dodajte čokoladu koju miješate dok se ne istopi. 6. Ostavite da se ohladi. 7. Pripremite kr

ZELJANICA NA 5: Mekana i ukusna, a priprema se za tren, od gotovih kora

Sastojci: 500 g kora 500 g sira 500 g špinata 5 jaja 50 ml jogurta 50 ml ulja 5 žlica kukuruznog griza (krupice) sol i biber po ukusu Priprema: U prikladnu posudu staviti sir, jaja, jogurt, ulje, kukuruzni griz i dobro izmiksati. Malo smjese ostavite sa strane za premazivanje zeljanice izvana, a zatim dodajte sitno isjeckan špinat. UZmite jednu koru, malo je premažite uljem, pa preko nje stavite drugu koru. Zatim rasporedite dio smjese, zamotajte i stavite u lim za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore i smjesu. Pitu prije pečenja premažite dijelom smjese koji ste ostavili sa strane. Peče se na 220° 30-40 minuta, ovisno o snazi pećnice.

Recept za 'običan' čizkejk (Cheesecake)

Potrebno vam je: Kora: 300 g mlevenog keksa 125 g maslaca 2 kašike šećera u prahu Fil: 450 g krem sira 500 ml slatke pavlake 250 g šećera u prahu 1 kesica želatina Za preliv: 400 g miks šumskog voća 100 ml vode 4 kašike kristal šećera 1 želatin Priprema: Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte. Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice. Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.