Sastojci:
Kora:
300 g mljevene plazme
150 g maslaca ili margarina
oko 1 dl soka od kompota marelice
Krema:
250 g svježeg sira
300 ml vrhnja za šlag (umućenog)
1 voćni jogurt marelica
1 limun šećer
Žele:
1 kompot od marelice
oko 5-6 kašika šećera
1 mljevena želatina ili preljev za torte
Priprema:
Plazmu pomješati zajedno sa otopljenim maslacem i dodati soka iz kompota. Smjesu rasporediti po dnu kalupa za torte, dobro utisnuti, zatim staviti u frižider da se stisne.
Umiksati vrhnje pa dodati sir, jogurt, limun šećer. Želatinu pripremiti po uputama sa vrećice pa umiksati u kremu.
Kremu staviti po podlozi od keksa.
Marelice smiksati, dodati šecer, pa staviti da se kuha. Kad prokuha dodati želatinu ili preljev koji smo pripremili po uputama. Preliti po kremi i staviti da se stisne, najbolje preko noći.
Comments
Post a Comment